Immofinanz AG a acceptat să achiziţioneze o participaţie de 26% în CA Immo de la O1 Group Ltd, deţinut de miliardarul rus Boris Mints, pentru 604 milioane de euro (682 milioane de dolari), sau 23,50 euro pe acţiune, au anunţat luni cele două companii, prezente şi în România.

Immofinanz şi CA Immo vor fuziona printr-o tranzacţie în care acţionarii ambelor companii vor deveni proprietari ai entităţii combinate. Portofoliul combinat al celor două companii este în valoare de şase miliarde de euro.

"Prin achiziţionarea participaţiei în CA Immo şi decizia de vânzare a portofoliului din Rusia, avem acum creată baza pentru această fuziune. Entitatea combinată va fi unul din liderii pieţei imobiliare din Europa Centrală şi de Est – CEE", a afirmat directorul general al Immofinanz, Oliver Schumy.

Anul trecut, CA Immo şi Immofinanz nu au reuşit să achiziţioneze reciproc participaţii, după o luptă aspră între cele mai mari companii imobiliare din Austria.

Portofoliul CA Immo este alcătuit în principal din proprietăţi imobiliare comerciale în Germania, Austria şi Europa de Est.

Immofinanz, unul dintre cei mai importanţi investitori imobiliari din România, şi-a vândut în noiembrie întregul său portofoliu logistic fondului american de investiţii Blackstone, pentru a se concentra pe afacerile din Europa Occidentală.

În 2014 şi 2015, rezultatele Immofinanz au fost afectate de expunerea la Rusia. În august, Immofinanz a anunţat că îşi va extinde activitatea în Germania, Austria şi Polonia, după ce deprecierile de active din Rusia au provocat companiei pierderi în anul fiscal 2014.

Tranzacţia cu Blackstone include toate cele 36 de centre logistice deţinute de Immofinanz, din care 24 în Germania şi restul în Ungaria, România, Polonia, Slovacia şi Rusia, a anunţat Immofinanz. AGERPRES