Fraţii Emil şi Marius Cristescu, principalii acţionari ai Bega Utilaje Construcţii Bucureşti (UTBT), au decis, azi, ca firma să fuzioneze prin absorbţie cu altă societate controlată de cei doi oameni de afaceri, Bega Ermat.

Acţionarii Bega Utilaje Construcţii au mandatat Consiliul de Administraţie să realizeze proiectul de fuziune, prin care firma va absorbi Bega Ermat, potrivit datelor transmise de Bega Utilaje Bursei de Valori Bucureşti.

Firma Bega Ermat va fi desfiinţată, iar activele acesteia vor trece în patrimoniul Bega Utilaje Construcţii.

Marius Cristescu controlează 51,87% din acţiunile Bega Utilaje, iar fratele său, Emil, are 45,42% din titluri. Cei doi oameni de afaceri controlează, totodată, grupul de firme Bega.

Bega Utilaje Construcţii a încheiat anul trecut cu un profit de 3,3 milioane lei, după ce în 2007 a avut pierderi de aproape 6 milioane lei, pe fondul avansului veniturilor şi diminuării cheltuielilor.

Titlurile firmei sunt listate pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti, iar cel mai recent transfer a fost realizat în şedinţa din 16 iulie, când la închiderea zilei o acţiune a fost cotată la 7 lei, preţul fiind similar cu cel de referinţă. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 22,8 milioane lei.

SURSA: Mediafax