Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) informează că ploile și furtunile nu se opresc nici astăzi. Ele se vor manifesta în special în sudul țării, dar și la munte. În ceea ce privește temperaturile, cele maxime vor fi de 30 de grade, pe când cele minime vor ajunge până la 8 grade.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, instabilitatea atmosferică se va manifesta începând cu cea de a doua parte a zilei. În părțile sudice ale țării vor fi înnorări accentuate, averse, dar și descărcări electrice și vânt puternic. În alte zone va fi prezentă chiar și grindina.

În Bucureşti, vremea va fi normală termic pentru această perioadă din an, dar şi uşor instabilă. Mai exact, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei. Totodată, astăzi va exista probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului va fi relativ ridicată.

În ceea ce privește temperatura maximă,a ceasta va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Totodată, ANM a mai emis miercuri dimineață o atenționare cod galben de ploi puternice. Avertizarea intră în vigoare de la ora 12.00, urmând să fie valabilă până la ora 22.00.

Potrivit meteorologilor, sunt vizate zonele din Oltenia, vestul și nordul Munteniei, Dobrogea, Transilvania, dar și Carpaților Meridionali și de Curbură. Aici vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

Vreme instabilă, dar temperaturi ridicate. Prognoza meteo ANM

Și joi temperaturile vor fi ridicate, însă vremea va continua să fie la fel de instabilă. La fel ca și prognoza te miercuri, ANM informeză că  în a doua parte a zilei şi seara, instabilitatea atmosferică se va manifesta în cea mai mare parte a ţării prin înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor continua și joi, în special prin sudul, estul și centrul țării. Este vorba despre ploi torențiale, asociate cu grindină și vânt puternic. Finalul săptămânii vine tot cu o vreme haotică.

În cea de a doua parte a zilei de vineri, ploile vor începe din nou ducând la cantități însemnate de apă. Se mențin totodată și condițiile de vijelie și grindină.

Sâmbătă va ploua din nou la munte, la deal, în sudul și în centrul țării. Temperaturile se vor menține însă normale pentru această perioadă în ciuda fenomenelor meteo extreme.