Cătălin Cîrstoiu menționează că are o relație cordială cu actualul ministru, Alexandru Rafila, care i-a fost profesor la facultate. În contrast, Cătălin Cîrstoiu nu îl susține pe Sorin Oprescu nici în calitate de primar general, nici în cea de manager al Spitalului Universitar.

Acesta îl acuză pe Oprescu că a indus în eroare locuitorii Capitalei cu promisiunea unei autostrăzi suspendate în jurul orașului. „Ce-ar fi să afirm că mâine vom călători cu telegondola prin București? Nu voi face niciodată astfel de minciuni”, a subliniat Cîrstoiu într-o intervenție la Prima TV.

Cătălin Cîrstoiu a fost întrebat dacă este adevărat că ar fi mai interesat de funcția de ministru al Sănătății decât de cea de primar al Capitalei, conform unor zvonuri din coaliție.

„Am avut oportunitatea să ocup funcția de ministru al Sănătății de mai multe ori în viața mea, dar în acele momente nu am ales să fac acest pas. Am considerat că este mai potrivit să am încredere în mine că am ajuns în domeniul medical până la un nivel în care pot lua o astfel de decizie în momentul de față. De-a lungul timpului, am primit diverse oferte în acest sens și am considerat că este mai bine să am o convingere solidă înainte de a lua o astfel de decizie”, a subliniat Cîrstoiu.

Ce spune Cătălin Cîrstoiu despre fostul primar Sorin Oprescu

Medicul Cătălin Cîrstoiu a menționat că are o relație foarte bună cu actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, amintind de vechimea colaborării lor din perioada facultății.

„Sandu Rafila mi-a fost asistent de grupă în timpul facultății. Ne cunoaștem de mult timp. Eu eram student, iar el mă îndruma în acea perioadă. Avem o relație foarte bună. Consider că Alexandru Rafila este un individ energic și hotărât. Îmi place de el. Este o persoană care are o înțelegere profundă a domeniului medical”, a adăugat Cîrstoiu, descriindu-l pe actualul ministru al Sănătății.

În legătură cu Sorin Oprescu, fost manager al Spitalului Universitar și fost primar general, Cătălin Cîrstoiu a subliniat diferențele dintre ei.

„Suntem două persoane total diferite. Am avut numeroase dispute legale cu Sorin Oprescu”, a afirmat Cîrstoiu.

Întrebat dacă consideră că Sorin Oprescu ar trebui să primească o notă de trecere pentru mandatul său de primar general, Cîrstoiu a replicat: „Nu. Credeți că ar merita una?”

Sursă: Dreamstime

Cine este Sorin Oprescu

Sorin Oprescu este un medic chirurg român, fost primar al municipiului București și fost director al Spitalului Universitar de Urgență din București.

În timpul facultății, a fost membru al Asociației Studenților Comuniști din România. Intrarea în politică a venit pe finalul anilor ’90, când a candidat pentru funcția de primar al Bucureștiului (1998), dar pierdut în fața lui Viorel Lis. În 2000 a candidat din nou, dar a pierdut în fața lui Traian Băsescu.

Apropiat al lui Ion Iliescu, Oprescu a fost membru PDSR, devenit ulterior PSD. În perioada 2000-2008, a fost senator de București. În 2008, demisionează din partid și candidează ca independent la Primăria Capitalei, obținând mandatul. Un an mai târziu, se înscrie în cursa prezidențială, tot ca independent și obține în primul tur 3,18% din voturi.

Este reales primar în 2012, însă a fost suspendat din funcție în septembrie 2015, după ce este arestat preventiv de DNA, fiind acuzat de luare de mită.

În perioada 1994–2006, a fost director la Spitalul Universitar de Urgență din București. A profesat ca medic chirurg la Spitalul Universitar, unde a fost la un moment dat șef de secție. A fost demis din funcția de șef de secție în iunie 2020, după ce a fost filmat că a încălcat regulile de protecție în timpul unui raport de gardă, în perioada epidemiei de coronavirus.

Sorin Oprescu a fugit în Grecia, în 2022, după ce a fost condamnat definitiv la 10 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Instanța elenă a respins cererea României de extrădare a fostului primar, aflat în libertate după ce a plătit o cauțiune de 5.000 de euro.