Fructul minune! Are multiple beneficii. Până și coaja are proprietăți terapeutice

Este vorba despre kiwi, un fruct îndrăgit de multe persoane. Potrivit explicației oferite de dr. Oana Pop, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, kiwi conține de 17 ori mai multă vitamina C, dar și o cantitate de magneziu de 6 ori mai mare decât mărul.

„Trebuie precizat că fructul de kiwi conține de 17 ori mai multă vitamina C, de 6 ori mai mult magneziu, de 2 ori mai mult fier decât mărul şi, de asemenea, conține la 100 g de pulpă –  3,4 g fibre, mai mult decât merele şi prunele.

Pe acest considerent, fructul de kiwi se recomandă în orice dietă şi mai ales ajută la prevenţia constipaţiei. La o persoană sănătoasă, care nu suferă de constipaţie cronică, fructul de kiwi poate duce chiar la diaree, ca efect al cantităţii crescute de fibre pe care le conţine”, a explicat Dr. Oana Pop.

Cantitatea de glucide sau carbohidrați din structura lor este foarte importantă

De asemenea, medicul specialist a subliniat faptul că și la fructe, oricât ar fi ele de sănătoase, „cantitatea de glucide sau carbohidrați din structura lor este foarte importantă”.

„Trebuie subliniat că şi la fructe, oricât ar fi ele de sănătoase, cantitatea de glucide sau carbohidraţi din structura lor este foarte importantă. Dacă facem exces de fructe, ne putem trezi pe termen lung cu un colesterol crescut, în special cu trigliceridele, şi chiar cu glicemia mai crescută. Un fruct de kiwi de 100 g conţine aproximativ 12 g de glucide sau carbohidraţi, ceea ce îl încadrează la un indice glicemic mic.

Fructul de kiwi prezină un indice glicemic mic, ca atare este recomandat la persoana care suferă de diabet, dar mare atenţie la cantitatea consumată”, a completat dr. Oana Pop.

Amintim că persoanele care urmează o dietă se pot bucura și ele de acest fruct, deoarece kiwi are doar 34 de calorii.