Société Générale, acţionar principal al BRD, a anunţat astăzi o fraudă de 4,9 miliarde de euro în cadrul activităţilor sale de pieţe financiare.

Deprecieri suplimentare de 2 miliarde de euro, legate de criza imobiliară din Statele Unite, au fost de asemenea semnalate. Cu toate acestea, Grupul Société Générale va obţine un rezultat net pentru 2007 cuprins între 0,6 si 0,8 miliarde de euro.

Société Générale este în curs de lansare a unei majorări de capital de 5,5 miliarde de euro, care este deja garantată printr-o sindicalizare bancară.

Soliditatea financiară a Grupului SG nu este deci în niciun caz afectată, iar indicatorii vor rămâne la nivelele prevăzute de standardele internaţionale.

Potrivit unui comunicat al bancii, BRD nu este afectată în niciun fel de această situaţie, care nu pune în cauză nici rentabilitatea sa, nici continuarea strategiei sale de dezvoltare pe piaţa românească.

CNN anunţă că directorul executiv al Societe General, Daniel Bouton, şi-ar fi înaintat astăzi demisia, care i-a fost respinsă de către board-ul director. De asemenea, potrivit Dow Jones Newswires, acţiunile băncii au fost întrerupte pentru astazi de la tranzacţionare în cadrul Euronext.

Data: 24 ianuarie 2008

Sursa: BRD