Este știrea momentului despre examenul de bacalaureat 2021, proba din tooamnă. Un elev din Târgu Jiu a făcut un lucru total interzis. El a fotografiat subiectele de la Bacaluareat 2021 proba de toamnă şi le-a postat pe internet. În clipa în care s-au dat subiectele, elevul de la liceul din Târgu Jiu le-a făcut o fotografie şi le-a distribuit pe un grup de Facebook.

Elevul a fost identificat după codul de examen. Ulterior, reprezentanţii unităţii de învăţământ au chemat Poliţia şi tânărul a fost dat afară din sala de examen.

Despre cele întâmplate a dat detalii ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. El a povestit la Antena 3 că a fost fraudă la examenul de Bacalaureat de miercuri dimineaţă, chiar în timp ce se susţinea proba de profil. Elevii care au încercat să trişeze vor fi eliminaţi din examen, a spus Cîmpeanu.

Frauda de la Bacalaureatul de toamnă a apărut după ce, pe un grup de Facebook, au fost postate subiectele şi rezolvările la probe. Astfel, chiar în timpul probei de la Bacalaureatul de toamnă, elevii din sălile de examen ar fi avut acces la rezolvări.

Fraude în cinci licee din cinci judeţe diferite

Ministrul Cîmpeanu a explicat că în cinci licee din cinci judeţe diferite au existat fraude.

„Da, sunt cinci situaţii în care au fost semnalate aceste fraude. Avem în atenţie, sunt cinci săli de clasă, în cinci licee din cinci judeţe diferite: un liceu din Brăila, din Braşov, din Gorj, din Dolj. Cunoaştem aceste licee, cunoaştem sălile de clasă, se identifică inclusiv poziţia elevilor şi cu siguranţă vor fi eliminaţi din examen şi vor avea o interdicţie de a se mai prezenta un timp.

Am venit cu foarte multe măsuri în sprijinul conştientizării ideii de corectitudine a examenelor. Cei care nu au înţeles acest lucru vor suferi cele mai drastice măsuri: eliminarea din examen”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.