Marți seara, românii au putut vedea ce s-a întâmplat cu voturile cetățenilor Sectorului 1 al Capitalei, după ce în emisiunea ”Punctul culminant”, moderată de Victor Ciutacu, au apărut noi imagini care pun la îndoială veridicitatea rezultatului alegerilor din Sectorul 1.

În noile imagini se poate vedea cum sacii cu voturi fie sunt aruncați, fie sunt rupți. În timp ce alții scot din camera respectivă câțiva saci cu voturi, alții umblă în ei și iau din buletinele de vot.

Noile imagini surprinse de camera de supraveghere ar revolta pe oricine, motiv pentru care procurorul Sorin Iasinovschi a intervenit în direct în emisiune pentru a vorbi despre reconstituirea procesului de renumărare, precizând că nu înțelege de ce durează atât. Procurorul a mai spus că vorbește ca persoană fizică și nu implică instituția deoarece exista riscul ca Inspecția Judiciară să intervină.

 „Am deschis întâmplător televizorul şi văd că apar multe nedumeriri, Vorbesc ca persoana fizică, nu implic instituţia pentru că există riscul să intervină Inspecţia Judiciară. De ce durează atât? Este vorba de o reconstituire a unui proces de renumărare, este vorba de tehnică şi tactică criminalistică. Procesul de numărare s-a terminat, acum se implementează într-un program, se doreşte a fi o activitate perfectă, se verifică fiecare detaliu, nu doar pentru primar, ci pentru fiecare consiliu, local, general. Toată lumea vrea să vadă acoperişul, dar înainte trebuie să avem temelia.”, spune acesta.

Trebuie să existe proble clare

Procurorul a continuat prin a spune că este nevoie de probe clare pentru a merge în fața judecătorului, subliniind că problema procurorilor nu este de a valida sau invalida mandate.

”După ce terminăm această fază, vom trece la următoarea, a audierii de persoane. Eu am făcut un plan, nu pot să audiez înainte să termin ancheta, că nu pot să reaudiez persoane fără să am toate datele. În faţa judecătorului, eu trebuie să merg cu probe clare. Am în lucru 1000 de dosare, sunt mii de imagini, am şi alte activităţi. Când am baza, o să aleg ce e de vizualizat, nu pot să pierd timpul, mii de ore de imagini. Noi nu invalidăm sau validăm mandate, nu este problema noastră, a procurorilor. Eu nu ştiu dacă sunt sau nu fraude”, a declarat procurorul care instrumentează dosarul de la Sectorul 1.

Bucureștenii vor să o dea afară pe Clotilde

Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, a declarat că deja se strâng semnături pentru referendumul de demitere al lui Clotilde Armand. Acesta a povestit că oamenii sunt nemulțumiți de gunoaie și de șobolani.

„Noi de aproape o săptămână strângem semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand şi nu pe problema cu frauda de la alegerile electorale. Sunt nemulţumirile oamenilor vis a vis de şobolani, de gunoaie. Noi strângem semnături în continuarea şi văd că se strâng.”, a spus Dan Tudorache.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei