Ministrul Educației a recunoscut tot! Ce spune Sorin Cîmpeanu despre școala online

Ministrul Educației a oferit un interviu pentru B1 TV în care a precizat că experiența școlii online a fost un dezastru, subliniind că nu se poate face școală online fără conectivitate, echipamente și cunoștințe de predare online.

“Educația online se poate face doar acolo unde există conectivitate, acolo unde există echipamente și acolo unde există savoir-faire, unde existe acea știință de predare online din partea cadrelor didactice. Lucruri care au lipsit, unele într-o mică măsură, altele într-o foarte mare măsură. Eu cred că, pe parcursul acestei perioade de online, aproape toţi elevii au avut de pierdut. Din perspectivă educaţională, este un dezastru.”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Pierderi înregistrate nu numai la nivel educațional

Ministrul a continuat prin a spune că pierderile nu sunt numai din punct de vedere al educației, acesta subliniind că elevii au avut parte de tulburări socio-comportamentale și emoționale.

“Nu, din păcate nu a ieșit şi trebuie să avem curajul să spunem acest lucru. Mai avem şi altfel de pierderi, în afară de cele educaţionale: tulburări socio-comportamentale, emoţionale, multiplicarea unor situaţi de violenţă în şcoli. Există foarte multe consecinţe, nu doar educaţionale, în lipsa socializării.”, spune ministrul.

PSD spunea despre școala online că este un dezastru

Amintim că începând din iarna acestui an, Partidul Social Democrat a catalogat școala online din România drept un dezastru. Partidul, condus de Marcel Ciolacu, critica performanțele Guvernului Florin Cîțu în ceea ce privește educația pe timp de pandemie.

“Ministrul Educaţiei recunoaşte eşecul catastrofal al guvernării liberale din 2020 în domeniul învăţământului! Cu sute de mii de copii fără acces la internet şi fără tablete, şcoala online este un dezastru.”, spunea social-democrații la momentul respectiv.

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu