Autoritățile din Franța, în alertă! O nouă varantă de coronavirus a fost descoperită într-o şcoală

Potrivit informațiilor transmise de lefigaro.fr, în total 18 elevi şi şase adulţi au contaminaţi înante ca răspândirea noii variante a noului coronavirus să fie controlată.

Primele contaminări au avut loc la 15 octomrbie în Şcoala Mona Ozouf. Iniţial s-au închis două dintre cele 12 clase din școală, iar apoi alte două şi ulterior trei clase. Autorităţile sanitare din Franța au avut nevue de timp pentru a identifica această nouă variantă SARS-CoV-2, deoarece era diferită de cele anterioare.

„Această întârziere a fost o eroare”, a spus un actor influent în domeniul sănătăţii, citat de publicaţia Le Télégramme. Conform ARS Bretagne, situaţia se află sub control în momentul de față.

Franța nu recomandă vaccinul tinerilor de până în 30 de ani

Amintim că Franța nu mai recomandă serul anti-COVID de la Moderna persoanelor cu vârsta sub 30 de ani. Deși a trecut aproape un an de la administrarea vaccinurilor anti-COVID-19, specialiștii vin acum cu noi concluzii.

Vaccinurile administrate în timpul pandemiei încă se află în faza de studiu, iar Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) din Franța a recomandat luni ca serul de la Moderna să nu mai fie utilizat pentru tinerii cu vârsta de până la 30 de ani, informează Reuters.

Cei care se încadrează în segmentul de vârstă menționat prezintă un risc crescut de apariție a unor boli la inimă

Potrivit experților în sănătate publică din Franța, cei care se încadrează în segmentul de vârstă menționat prezintă un risc crescut de apariție a unor boli la inimă: miocardită și pericardită.

Mai precis, este vorba despre un studiu care s-a concentrat pe pacienți în vârstă de 12 – 50 de ani. Astfel, în intervalul 15 mai – 31 august 2021 au fost consemnate 919 cazuri de miocardită și 917 de pericardită. Pe 15 octombrie, Autoritatea Națională pentru Sănătate din Franța a recomandat utilizarea vaccinului Pfizer & BioNtech exclusiv pentru doze de rapel.