Criza financiară globală a propulsat-o pe Christine Lagarde, membru al executivului francez, pe primul loc în topul celor mai buni miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană în 2009, potrivit cotidianului britanic Financial Times.

Topul realizat de FT este la cea de-a patra ediţie şi a fost întocmit prin chestionarea mai multor specialişti din sectorul financiar european. Aceştia au apreciat iniţiativele ministrului francez în privinţa reglementării internaţionale şi a viitorului pe care îl au băncile naţionale după încheierea recesiunii.

Cotidianulul mai notează că Lagarde a avut un rol însemnat în implementarea unor măsuri fiscale care au făcut economia franceză să fie una dintre cele mai rezistente la criză din lumea industrializată.

Locul al doilea în topul FT a fost ocupat de Peer Steinbruck,  ministrul german de Finanţe, urmat îndeaproape de Didier Reynders, membru în executivul Belgiei.

Clasamentul ziarului britanic a inclus reprezentanţi din 19 state membre ale UE, cele mai mici opt economii ale Uniunii Europene, printre care şi România, nefiind luate în calcul.

FT a consultat analişti de la UniCredit, SEB, Allianz, Deutsche Bank, Goldman Sachs, ING şi Consiliul de Analiză Economică din Paris.

Te-ar putea interesa și: