Emilia Clarke, cunoscută pentru rolul lui Daenerys Targaryen, a mărturisit, într-un interviu pentru CBS Sunday Morning, că a suferit două operații pe creier când avea 24 de ani și abia terminase filmările pentru primul sezon al serialului „Game of Thrones”.

Primul accident, survenit după o ruptură de anevrism, a avut loc pe 11 februarie 2011, la scurt timp după ce actrița a terminat filmările pentru primul sezon din renumitul serial. Din cauza durerilor severe, Emilia Clarke a fost internată de urgență.

„Diagnosticul a fost rapid şi de rău augur: o hemoragie subarahnoidă, un tip fatal de accident vascular cerebral … aveam 24 de ani „, îşi aminteşte ea.

După operație, aceasta s-a trezit cu dureri teribile și a suferit de afazie, o tulburare de vorbire.

„Numele meu complet este Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke. Dar nu am reuşit să mi-l amintesc. În schimb, din gură îmi ieşeau cuvinte fără cap şi fără coadă”, a precizat actriţa. „Am vrut să pun capăt. Am cerut echipei medicale să mă lase să mor. Munca mea, întregul meu vis despre cum ar trebui să fie viaţa mea, se învârte în jurul cuvintelor şi comunicării. Fără acestea, eram pierdută!” a mărturisit Clarke în New Yorker.

„Sezonul 2 a fost cel mai rău pentru mine (…) Ca să fiu foarte sinceră, m-am gândit în fiecare minut că voi muri. Mai ales că, în timpul primei operaţii, medicii mi-au detectat şi un alt ‘anevrism mic’ care necesita o monitorizare regulată”, a mai spus aceasta.

În prezent, Emilia Clarke se află în afara oricărui pericol. Mai mult, actrița a oferit bani unei organizații caritabile pentru supraviețuitorii accidentelor cerebrale care necesită tratament, scrie Agerpres.ro.