Clădirea situată pe Calea Dorobanți 187B, în apropierea Televiziunii Române, are o suprafață construită de 2.800 mp și utilă de 2.283mp. Imobilul a fost construit în anul 2005 și a fost folosit exclusiv de Bank of Cyprus pentru a găzdui sediul lor în România. Valoarea tranzacţiei este estimată de revista Capital la circa 4 mil. euro.

„Interesul nostru în zona investițiilor imobiliare rămâne în continuare și analizăm toate propunerile care ne vin în acest sens. Chiar dacă deținem un portofoliu de active pe care îl gestionăm în prezent și nu am fost un investitor tradițional în piața imobiliară, nu putem neglija dezvoltarea din ultimii ani din această zonă“, a declarat Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF Banat Crișana.

Codrin Matei, Managing Partner la Crosspoint şi responsabil cu finalizarea tranzacției, spune că există numeroși oameni de afaceri, care și-au vândut parțial sau integral afacerile pe care le-au dezvoltat în decursul anilor, iar acum sunt interesați să plaseze sumele obținute în active de acest gen.

„Avem mai multe mandate de vânzare și pentru alte clădiri de birouri, produse ce sunt pretabile mai mult pentru fonduri de investiții, însă am observat că investitorii privați pot fi mult mai competitivi decât instituții ce au un anumite criterii, care de multe ori poate fi prea riguroase pentru piața de astăzi”, explică Matei.