Cele trei bănci cipriote au în Grecia o reţea de 300 de sucursale şi controlează 8% din totalul depozitelor şi 10% din totalul împrumuturilor din Grecia.

Piraeus Bank, prezentă şi pe piaţa bancară din România, a precizat că subsidiarele achiziţionate vor fi redeschise miercuri. Depozitele clienţilor de la subsidiarele greceşti ale Bank of Cyprus, Cyprus Popular Bank şi Hellenic Bank nu fac obiectul taxei bancare convenite în Cipru”, a subliniat banca elenă.

În urma acestei tranzacţii Piraeus Bank devine al doilea mare grup bancar din Grecia, după NBG, cu active ce depăşesc 100 miliarde de euro, un portofoliu de împrumuturi de 70 de miliarde de euro şi depozite de 52 de miliarde de euro. Grupul va avea aproximativ 24.000 de angajaţi, iar reţeaua va depăşi 1.700 de filiale.

Piraeus Bank Group este o prezenţă internaţională, concentrată pe zona Europei de Sud-Est dar şi pe centrele financiare din Londra şi New York. Piraeus Bank Group are în acest moment sucursale în Grecia, Albania, Bulgaria, România, Serbia, Ucraina, Cipru, New York şi Londra.