Procurorii implicati in procesul lui Chung Mong-koo, fostul presedinte al Hyundai Motor, condamnat la trei ani de inchisoare pentru delapidare, au solicitat o sentinta de sase ani de inchisoare in urma apelului efectuat de acesta la pedeapsa primita in februarie. Chung Mong-koo a fost gasit vinovat pentru o frauda de 100 de milioane de dolari. In prezent acesta este liber pe cautiune si conduce cel de-al saselea producator mondial de autovehicule.

Curtile de Apel au acordat uneori pedepse mai mici decat instantele de judecata in cazurile in care au fost implicati marii afaceristi. 

Procurorii au cerut o pedeapsa mai mare pentru fostul presedinte al Hyundai Motor, motivand ca acesta nu a afectat doar imaginea companiei prin actiunile sale, ci si imaginea Coreei de Sud. 

Avocatii lui Chung au cerut o pedeapsa cu suspendare, argumentand cu contributia acestuia la dezvoltarea economiei nationale si cu faptul ca Hyundai este in plina expansiune si nu-si permite sa piarda un asemenea conducator. Chungs, unul dintre cei mai bogati oameni din Coreea de Sud, a promis ca va dona bunuri personale in valoare de 1,1 miliarde de dolari.

Sursa: AP 19 Iunie 2007