Preşedinta Organizaţiei Femeilor Social Democrate (OFSD) Sălaj, vicepreşedintă a organizaţiei judeţene a PSD și fosta consilieră a premierului Viorica Dăncilă, Daniela Coţa, a fost suspendată din calitatea de membru al partidului, pentru un an, deoarece are calitatea de suspect într-un dosar de urmărire penală, sancţiunea atrăgând suspendarea sa din toate funcţiile pe care ocupă în cadrul formaţiunii politice. Coța a fost consiliera fostului premier, Vasila Dăncilă, începând din ianuarie 2019.

„Având în vedere comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj privind calitatea de suspect într-un dosar de urmărire penală a doamnei Coţa Daniela Gabriela, Biroul Executiv Municipal Zalău al PSD aplică următoarea sancţiune: suspendarea pe o perioadă de 12 luni din calitatea de membru al Partidului Social Democrat a doamnei Coţa Daniela Gabriela, conform Articolului 31, alineatul 5 din Statutul PSD”, se arată într-o postare făcută vineri, pe contul oficial de Facebook al PSD Zalău.

Preşedintele PSD Sălaj, Ionel Ciunt, a precizat vineri, pentru Agerpres, că, în conformitate cu statutul partidului, suspendarea Danielei Coţa din calitatea de membru al PSD atrage după sine şi suspendare din calitatea de vicepreşedinte al organizaţiei judeţe şi cea de preşedinte al OFSD Sălaj.

Ionel Ciut a adăugat faptul că este doar o decizie de suspendare pe un termen limitat, deoarece trebuie avută în vedere prezumţia de nevinovăţie.

Daniela Coţa a fost reţinută, joi, pentru 24 de ore, alături de soţul său, Vasile Coţa, preşedintele echipei de volei masculin ACS Volei Municipal Zalău, la propunerea procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în calitatea de suspecţi într-un dosar vizând obţinerea ilegală de fonduri şi delapidare, după ce în urmă cu două săptămâni procurorii au început urmărirea penală in rem într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi obţinere ilegală de fonduri în formă continuată privind asociaţia sportivă ce gestionează activitatea echipei de volei menţionată. Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la 1,9 milioane de lei.