Concret, este vorba despre fostul ministru Daniel Chițoiu, care va fi judecat de magistrații de la Judecătoria Pitești. Dosarul a fost înregistrat în data de 13 august dar nu are fixat un termen de judecată. În acest caz, șapte persoane și trei spitale, respectiv din București, Pitești și Argeș, s-au constituit părți civile.

Ministrul a fost pus sub învinuire pentru ucidere din culpă pe data de 9 ianuarie în dosarul în urma căruia două persoane au murit și două au fost rănite. Dosarul a fost preluat de către Tribunalului Argeş, după ce iniţial, cauza penală a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, transmite Digi24.

Conform anchetatorilor, se pare că mașina condusă de fostul ministru a pătruns pe contarsens, iar imediat după producerea accidentului au existat declarații verbale contradictorii. De asemenea, poziția vehiculelor nu a condus către o ipoteză clară asupra vinovăției.

Pe 26 decembrie 2019, Daniel Chiţoiu a fost implicat într-un accident rutier petrecut pe DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea, în zona localităţii Zamfireşti din judeţul Argeş.

În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme, dintre care unul condus de un bărbat de 82 de ani, din Piteşti, care se deplasa pe direcţia Piteşti – Râmnicu Vâlcea, şi un autoturism condus din sens opus de Daniel Chiţoiu.

În urma coliziunii dintre cele două autoturisme a rezultat decesul bărbatului de 82 de ani şi rănirea gravă a pasagerei dreapta faţă din acelaşi autoturism, care ulterior a decedat.

Daniel Chiţoiu a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, conform IPJ Argeş.

Imediat după producerea accidentului, Daniel Chiţoiu a fost filmat în picioare, însă ulterior acesta a fost luat cu targa şi internat la Spitalul Floreasca.

Sursă foto: InquamPhotos/Octav Ganea