Ford a anunţat că a încheiat un acord cu producătorul auto chinez Zhejiang Geely pentru vânzarea companiei suedeze Volvo, iar cele două părţi estimează că tranzacţia va fi finalizată în cel de-al doilea trimestru din 2010, transmite Mediafax.

“Ford Motor confirmă astăzi (miercuri – n.r.) că toate aspectele comerciale de fond legate de posibila vânzare a Volvo Cars au fost reglementate între Ford şi Zhejiang Geely. Cu toate că au mai rămas unele aspecte de rezolvat înainte de semnare, precum finanţarea şi acordurile guvernelor, Ford şi Geely estimează că un acord final de vânzare va fi semnat în primul trimestru al 2010, iar tranzacţia va fi finalizată în cel de-al doilea”, se arată într-un comunicat al grupului american.

Ford a anunţat în octombrie că preferă oferta prezentată de Geely. Grupul chinez a propus două miliarde de dolari pentru achiziţia companiei suedeze.

Constructorul auto american a cumpărat în totalitate Volvo în 1999, cu 6,4 miliarde de dolari. China a devenit din 2009 cea mai mare piaţă auto din lume, după declinul vânzărilor din SUA.

SURSA: Mediafax