Conform oficialilor companiei, Cefin Trucks va aloca activității Ford Trucks în România întreaga sa rețea și infrastructură de vânzare și post-vânzare vehicule comerciale, dezvoltată în România din anul 1995. În plus, va fi adăugată o capitalizare de 1,5 milioane euro pentru ca activitatea comercială să înceapă în forță și pentru a fi asigurată finanțarea de stoc necesară. Activitățile existente (comercializarea de vehicule rulate și service) vor fi pilonii dezvoltării acestei noi operațiuni. Baza materială a companiei va fi transferată noii operațiuni comerciale dedicate Ford Trucks: angajați profesioniști, sisteme, baze de date de clienți, o echipă de management testată și o afacere în derulare.

Distribuția Ford Trucks va deveni o componentă esențială a strategiei Cefin Trucks în România. Operațiunile vor fi conduse de la sediul central din București al Cefin Trucks, unul dintre centrele reprezentative ca mărime din Europa de Sud Est în ceea ce privește vânzarea și post-vânzarea de camioane (suprafață totală: 47.139 mp, suprafață construită: 8.559 mp, atelier service: 2.400 mp). Aria inițială de acoperire a rețelei va fi formată din București, Timișoara, Arad și Deva.

Pentru primul an integral de activitate (2017), Cefin Trucks plănuiește vânzarea a 185 de unități noi Ford Trucks, ajungând la 300 de unități în 2018 (acest volum se va adăuga celui de vânzări de camioane rulate realizat de companie). Contribuția Ford Trucks la cifra de afaceri a companiei este estimată la peste 12 milioane de euro, în anul 2017. „Pentru a atinge astfel de obiective și a susține dezvoltarea continuă a rețelei Ford Trucks în România, vom mări în mod semnificativ echipa actuală cu profesioniștii cei mai buni pe care îi are piața de oferit. Datorită îndelungatei noastre experiențe directe în calitate de centru de vânzare și post-vânzare vehicule comericale, înțelegem pe deplin nevoile unei rețele de distribuție moderne și dinamice. Suntem dedicați recrutării pentru acest brand și cooperării cu antreprenorii cei mai buni existenți în domeniul nostru, pentru ne atinge obiectivul pe termen mediu de a face din Ford Trucks un brand de top în România”, a continuat Stefano Albarosa.

Lansarea Ford Trucks pe piață aduce după sine o puternică susținere a clienților care vor beneficia de termeni preferențiali pentru achizițiile in leasing, în cadrul colaborării cu UniCredit Leasing, care se extinde și la nivelul finanțării stocurilor. Mai mult, fiecare vehicul va veni echipat cu un sistem furnizat de Viasat Romania, care îi va permite proprietarului să aibă la îndemână toate informațiile tehnice și operaționale legate de camioane (kilometraj, consum, poziție), gata să fie integrat în orice sistem ERP de companie sau să fie folosit ca furnizor independent de informații. Va fi oferit gratuit un abonament de doi ani la acest sistem fiecărui proprietar de vehicul.

Produsele Ford Trucks concurează în segmentul „> 16 MMA” (masă maximă autorizată de peste 16 tone), un segment deosebit de competitiv și dinamic pe piața auto din România în ultimii patru ani, cu o creștere constantă din 2012 și o rată de dezvoltare foarte ridicată în ultimele 18 luni. La nivelul anului 2016 se estimează că aproape 9.000 de camioane grele vor fi întregistrate în piața din România (cu aproximativ 30% mai mult față de anul trecut). 

Cine este Ford Trucks

Ford Trucks combină experiența de producție de 55 de ani cu abilitățile de dezvoltare a produselor specifice pieței, pentru a crea principalele componente ale vehiculelor, inclusiv noile motoare. Ford Trucks operează în prezent în Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia și Comunitatea Statelor Independente (CSI), în 25 de țări și continuă să își consolidereze rețeaua sa globală pe trei continente, cu obiectivul de a ajunge la 50 de țări până în anul 2020. Noua gamă de produse adresează proprietarilor de flote de dimensiune medie sau mare, care activează în segmentul construcțiilor, al distribuției locale și al instituțiilor publice (în special municipalități), cu nevoi de transport foarte specializat. Ford Trucks oferă 3 serii de produse – Road, Construction și Tractors. Gama de vehicule se remarcă prin consum scăzut de combustibil, o varietate de suprastructuri pentru solicitări diferite, servisare ușoară și preț competitiv. Ford Trucks a fost premiat ca fiind cel de-al treilea cel mai bun brand în cadrul evenimentului  International Truck of the Year 2016, cu noua linie de camioane pentru construcții. În prezent, compania lansează pe piață vehicule care respectă standardele EURO 6, cu oferte de produs înalt competitive. 4 ani de lucru ai unei echipe formate din 750 de ingineri, 150 milioane de euro investiți în dezvoltare, peste 2 milioane de kilometri de test drive, în 8 regiuni diferite de pe 3 continente, în cele mai dificile condiții din lume – toți acești factori au ca rezultat noua serie de camioane grele, echipate cu motoare Ecotorq®, fabricate de Ford. Noua serie Ford Trucks, care se remarcă prin putere, eficiență și performanțe tehnologice, echipată cu noile motoare E6 Ecotorq®, țintește să cucerească drumurile cu noul slogan “Sharing the load”.