AVAS va monitoriza în continuare contractul de privatizare al SC Automobile Craiova SA, chiar şi după lansarea producţiei Ford la Craiova, a declarat preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, Mircea Ursache.

Potrivit acestuia, autoritatea va susţine cumpărătorul în planurile sale de dezvoltare, deoarece „acest contract extrem de important pentru industria auto românească”.

Pe de altă parte, Mircea Urscahe a apreciat lansarea producţiei Ford la Craiova şi a declarat că „deşi industria auto, la nivel global, trece printr-o perioadă de criză, în România, la Craiova, Ford a reuşit să-şi respecte obligaţiile din contractul de privatizare şi a lansat producţia”.

„Aşa cum şi-a asumat prin contract, este vorba de un autovehicul realizat în România, Ford Tranzit Conect, destinat în special pieţei europene, dar şi Americii de Nord, prin preconizata încetare a producţiei acestui vehicul la fabrica din Turcia”, a mai spus Ursache.

Compania americană Ford a inaugurat, marţi, fabrica de automobile de la Craiova, primul autovehicul fabricat în Oltenia, un model Transit Connect, ieşind de pe liniile de producţie.

Automobilele din primele loturi sunt doar ansamblate la Craiova, fiind aduse de la o fabrică din Turcia, sub formă de colecţii CKD (Complete Knock Down). Primele maşini produse integral în uzina românească vor ieşi de pe linia de fabricaţie anul viitor, după ce secţiile de caroserii, vopsitorie şi motoare vor fi finalizate şi date în folosinţă.