Producţia primului model produs de Ford la Craiova, Transit Connect, va începe în data de 8 septembrie, a declarat, vineri, directorul general al Ford România, Dionisio di Campos, cu ocazia unei vizite a preşedintelui PSD, Mircea Geoană, la Craiova.

„Vă asigur că dacă standardul de calitate nu va fi asigurat, vom opri producţia de maşini. Nu punem cantitatea înaintea calităţii. Noi avem o reputaţie şi vrem să rămânem lideri în ceea ce priveşte calitatea”, a avertizat însă şeful Ford.

Potrivit Mediafax, directorul general al Ford România, Dionisio Campos, a declarat că producătorul american îşi menţine angajamentele asumate prin contractul de privatizare, prima maşină Transit Connect, fabricată la Craiova, urmând să fie produsă la începutul lunii septembrie.

„Nu suntem preocupaţi de cantitatea maşinilor produse. Nu suntem interesaţi să dăm date despre volumul producţiei, ci mai degrabă de dezvoltarea fabricii, de calitate, de siguranţă. Vă putem garanta că acest produs care va ieşi pe poarta fabricii în septembrie va îndeplini standardele de calitate Ford”, a mai spus Campos.

Pe de altă parte, Ford a anunţat, la jumătatea lunii martie, că din 2010, va produce la Craiova şi un nou motor cu capacitate mică, pe benzină, similar celui produs la uzina din Koln (Germania).

O maşină „între segmente”

De asemenea, în 2010, uzina din Craiova va lansa o maşină de dimensiuni reduse, care va fi exportată în Europa. Uzina din Craiova va fi producătorul exclusiv al acestui model, a mai afirmat directorul general al Ford Europa, John Fleming.

Potrivit unei declaratii din luna octombrie 2008 a purtatorului de cuvant al Ford Europa, Hans Jurgen Fuchs, „produsul fabricat exclusiv in Romania va fi de clasa mica, dar nu va fi nici Fiesta si nici inlocuitorul actualului model Fusion”.

Fuchs a admis la acea vreme ca in cazul modelului cu numele de cod „B-Max”, ce urmeaza sa fie produs la Craiova, avem de-a face cu o masina aflata intre segmente, o tendinta incercata de mai multi producatori in acest moment.

Pregatirile au durat aproape un an

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a declarat în luna aprilie că prima maşină produsă de Ford la Craiova ar putea ieşi pe porţile fabricii în luna septembrie.

Pe de altă parte, în luna martie 2008, John Fleming, a afirmat că primul model produs de Ford la Craiova va fi un vehicul comercial uşor, Ford Transit Connect.

Valoarea totală a investiţiilor pe care şi le-a programat Ford în România se ridică la 675 de milioane de euro. Compania americana deţine în prezent peste 96% din titlurile Automobile Craiova.