Ford, acţionar majoritar al Mazda din 1979, intenţionează să vândă unor companii nipone o parte din participaţia deţinută la Mazda, susţine publicaţia, fără a preciza sursa informaţiei. Itochu Corp şi încă o companie niponă vor cumpăra aproximativ 3% din Mazda pentru 10 miliarde de yeni (120 milioane de dolari), susţine "Nikkei". Alte acţiuni ar putea fi achiziţionate de Mitsui Sumitomo Bank, care este deja un investitor în Mazda.

Producătorul auto nipon a anunţat miercuri că raportul din ‘Nikkei’ nu se bazează pe declaraţiile Mazda. Orice decizie va fi anunţată la momentul potrivit, se arată în declaraţia Mazda. Oficialii Ford din Japonia nu au comentat informaţia apărută în ziarul financiar nipon.

Agenţia niponă Jiji Press anunţase luna trecută că Ford va utiliza banii obţinuţi din vânzarea participaţiei deţinute la Mazda pentru a investi în statele emergente cu potenţial ridicat de creştere. În noiembrie cele două companii ar putea lua o decizie, anunţă Jiji Press.

În septembrie 2009, uzina Ford de la Craiova a demarat producţia utilitarei uşoare Ford Transit Connect. Grupul american Ford a devenit acţionar majoritar la Automobile Craiova în septembrie 2007, când a achiziţionat de la statul român 72,4% din companie, suma plătită fiind de 57 de milioane de euro.
SURSA: Agerpres