Sumele provin atât din vânzarea de active, deopotrivă core și non core, cât și din excedentul bugetar rezultat din activitatea curentă a firmelor din portofoliu, aflate în diverse stadii ale procedurii de insolvență, anunţă compania. 

Anul trecut, CITR a acumulat din vânzări peste 52 milioane de euro, din 241 de tranzacții, ce au vizat 115 companii, aflate în gestiunea CITR. Peste jumătate din sumă provine din valorificările de active din regiunea București – Ilfov. 

"Rolul practicienilor în insolvență pare, la prima vedere, unul simplu – de a valorifica activele societăților în dificultate financiară pentru a stinge datoriile către creditori. În fapt, însă, la CITR ne-am propus un scop mai mare – acela de a contribui la îmbunătățirea mediului de afaceri românesc, prin însănătoșirea companiilor cu probleme și redarea lor circuitului economic. Iar asta nu înseamnă doar să dăm o nouă șansă companiilor în dificultate, ci și să sprijinim creditorii să își continue fără probleme activitatea, în ciuda dificultăților partenerilor de business”, spune Andrei Cionca, CEO CITR.

În total, în anul 2015, CITR a vândut peste 600 de utilaje de construcții și de producție, 386 de apartamente și peste 80 de terenuri din toate categoriile, urmate, într-un top al celor mai multe unități vândute, de case, spații de producție și depozitare și de imobile de birouri.