Noul teren, care vine în continuarea celui mai mare parc logistic din Bucureşti, oferă P3 posibilitatea de a construi un depozit de până la 100.000 mp. Pop & Partners a consiliat P3 pe parcursul negocierilor pentru această achiziție.

„P3 îşi doreşte să dezvolte afacerea din România, iar această achiziție este un alt pas către realizarea strategiei noastre și consolidarea poziției noastre pe piață. P3 Bucharest Park este cel mai mare parc logistic din România, având peste 2.500 de persoane care lucrează în cei 370.000 de metri pătrați de spații de depozitare și de birouri”, a declarat Sînziana Pardhan, Country Head P3 Romania.

Reprezentanţii companiei au precizat de curând că, în următorii 6-7 ani, Bucureştiul poate suporta cu uşurinţă o dublare a stocului de spaţii logistice, care acum este de 1,2 mil. mp. Argumentul este creşterea consumului şi decalajul faţă de pieţele din regiune. Drept exemplu pe piaţa germană se livrează anual 3 mil. mp de depozite, adică peste stocul întregii pieţe româneşti.

Managerii P3 speră să facă pasul şi spre alte oraşe din ţară, printre care se numără Timişoara şi Cluj-Napoca, orizontul maxim de timp până la ieşirea în afara Bucureştiului fiind setat la următorii doi ani.

GIC, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume – cu active în administrare cât jumătate din valoarea PIB-ului României, a cumpărat recent platforma P3 de la fondul american TPG Real Estate şi de la partenerul său canadian Ivanhoé Cambridge. Investitorii au încasat 2,4 mld. euro de pe urma acestei vânzări, considerată cea mai mare tranzacţie imobiliară încheiată în Europa anul trecut. Tranzacţia a avut ecou şi în piaţa românească, unde P3 deţine cel mai mare parc logistic din ţară. Valoarea locală a tranzacţiei a fost estimată de consultanţii imobiliari la circa 180 mil. euro, ceea ce a plasat-o pe locul doi ca mărime în 2016.