În cadrul acestei prime reuniuni a consiliului executiv al Fondului Verde, de la Geneva, şase ţări – Germania, Mexic, Namibia, Polonia, Coreea de Sud şi Elveţia – şi-au prezentat candidaturile pentru a deveni gazdă a viitorului secretariat al Fondului verde. Până la stabilirea ţării care va găzdui Fondul, secretariatul interimar va avea sediul la Bonn. Potrivit mass-media elveţiene, Geneva şi Bonn sunt favorit, potrivit Agerpres, care citează AFP.
Chiar dacă inițiativa FMI nu a fost bine primită de statele vest-europene, cu argumentul că recesiunea a mărit deficitul bugetar al multor state dezvoltate din punct de vedere economic, Fondul Verde se reunește și la anul.
După trei zile de discuţii la Geneva destinate elaborării primelor baze ale Fondului Verde, cei 24 de miniştri (jumătate reprezentând ţările în curs de dezvoltare şi cealaltă ţările dezvoltate) din Consiliul executiv au decis ca viitoarea reuniune să aibă loc la Songdo, în Coreea de Sud.
Viitoarea reuniune a Fondului Verde va avea loc în Coreea de Sud între 18 şi 20 octombrie, a informat sâmbătă secretariatul interimar al acestui mecanism în construcţie pentru susţinerea financiară a ţărilor în curs de dezvoltare pentru a face faţă impactului schimbărilor climatice.