Florin Piersic va fi transferat la Spitalul Foișor din București

Joi, pe 9 mai, actorul Florin Piersic este transferat la Spitalul Foișor din București. Acesta suferi o intervenție ortopedică absolut necesară pentru a elimina sursa de infecție. Operația nu este însă lipsită de riscuri, ținând cont de starea sa medicală.

”Domnul Florin Piersic este stabil în acest moment, însă vorbim despre un pacient vulnerabil prin vârstă şi bolile asociate. Este vorba un proces infecţios extins, care are ca surse principale focarele de la nivelul cordului şi proteza de la genunchi.

Pacientul se află în evaluare şi supraveghere multidisciplinară (boli infecţioase ortopedică, cardiologică) pentru cea mai bună abordare terapeutică”, au anunțat reprezentanţii Institutului ”Matei Balş” din Capitală.

Florin Piersic va fi transferat la Spitalul Foișor pentru a primi tratament ortopedic.

Institutul „Matei Balș” a comunicat că situația medicală a pacientului impune ca intervenția ortopedică să fie efectuată cu prudență, dat fiind că prezintă anumite riscuri. Însă aceasta este absolut necesară pentru a elimina sursa de infecție.

„Situaţia medicală a pacientului face ca intervenţia ortopedică să nu fie lipsită de riscuri, dar ea este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecţie.

După intervenţia ortopedică  pacientul va continua tratamentul procesului infecţios”, potrivit sursei citate.

Florin Piersic
Florin Piersic; SURSA FOTO: Dreamstime

Cazul actorului ar putea duce la construirea unui spital pluridisciplinar

Cazul de septicemie al lui Florin Piersic ar putea determina construirea unui nou spital în România. Chiar și liderii politici îl susțin pe marele actor în această situație.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei și candidatul PNL la Primăria Capitalei, ia în considerare ideea de a construi un spital pluridisciplinar în România. Această inițiativă a venit în urma aflării că actorul suferă de septicemie.

„Îi doresc Maestrului Florin Piersic multă sănătate și sunt convins că foarte mulți români se roagă lui Dumnezeu să fie bine Florin Piersic, pentru noi toți.

Spunea maestrul cândva că rămâne cu ce a lăsat, ce a oferit lumii, selecția, cea mai frumoasă a vieții fiecăruia. Eu aș vedea un asemenea spital și în București.

Avem un mare spital, la Viena, avem un mare spital la Istanbul, nu avem un spital în România care să deservească toată regiunea noastră”, a declarat liberalul.

Care este starea de sănătate a actorului?

În această dimineață, actorul va fi transferat la un spital privat din Capitală, iar apoi va fi internat la Spitalul Foișor pentru a primi tratament pentru problemele la genunchi. Inițial, exista posibilitatea ca el să fi suferit de pneumonie sau viroză, motiv pentru care era esențial să fie monitorizat cu atenție, așa cum se întâmplă acum.

Vedeta se află într-o stare gravă, având o infecție severă în întregul corp, cunoscută sub denumirea de septicemie, care prezintă un pericol major pentru viața sa. Protezele implantate au provocat apariția unor noi focare de infecție, care nu pot fi tratate cu antibiotice. În timpul unei intervenții chirurgicale efectuate în Cluj-Napoca, echipa medicală a înlăturat sondele conectate la stimulatorul cardiac din inimă. Următorul pas este extragerea protezei de la genunchi, operație care va avea loc în București.