Florin Cîțu, atac subtil la adresa lui Nazare: Poate face o conferință după 6 luni

Întrebat dacă știe care este motivul pentru care fostul ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, a preferat să fie remaniat în loc să își dea demisia, premierul a spus că nu știe. Acesta a completat declarația prin a spune, aproape ironic, că poate fostul ministru o să susțină prima sa declarație de presă în care va explica motivul.

”(…) poate face și el o conferința în sfârșit după 6 luni, să vorbească și să vă spună de proiectele întârziate”, a fost remarca premierului.

În ceea ce privește motivul pentru care a cerut remanierea sa, prim ministrul spune că sunt multe proiecte la Ministerul Finanțelor Publice care sunt întârziate, subliniind că acestea sunt proiecte importante pentru România.

Șeful Executivului a mai spus că el a ține portofoliul de ministru interimar, timp de maxim 45 de zile, până când va fi ales un nou ministru.

”Au fost foarte multe proiecte întârziate, de aceea am luat această decizie. Voi fi eu interimar până la desemnarea altui ministru”, spune premierul.

Alexandru Nazare, prima reacție după revocarea din funcție

Fostul ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, a explicat la Antena 3 motivul pentru care nu a dorit să își dea demisia din funcția de ministru și a preferat să fie revocat din funcție.

„Mi-am făcut treaba, am rezultate vizibile, apreciate chiar de el (n.r. – Florin Cîțu) de multe ori şi reflectate în evaluările instituţiilor internaţionale. I-am spus premierului că stăm bine cu execuţia bugetară şi că nu am motive întemeiate să îmi înaintez o demisie”, a afirmat Alexandru Nazare.

Acesta a mai spus că a considerat că este mai bine să își mențină o poziție neutră având în vedere că ocupa fotoliul de ministru al Finanțelor.

Cine ar putea să-i ia locul lui Nazare

Premierul Florin Cîţu şi-ar fi impus preferatul la Ministerul Finanţelor, conform surselor citate de către Antena 3. Este vorba, din primele informaţii, de Dan Vîlceanu, deputat PNL și apropiat lui Florin Cîțu.

A existat deja o discuţie contradictorie în acest sens între şeful PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu. Şeful liberal ar fi, conform sursei citate, împotriva acestui demers care îl privește pe ministrul Finanțelor. Discuția ar fi fost una destul de aprigă. Totul se întâmplă în contextul în care Alexandru Nazare s-ar fi opus planului premierului de a da, în perioada următoare, mai multe fonduri pentru primării.

Cine este Dan Vîlceanu?

Dan Vîlceanu este deja la al doilea mandat de parlamentar, fiind ales pentru a doua legislatură la rând. Acesta face parte din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor. Trecutul politic al lui Nazare se leagă însă de partidul cu care PNL se luptă de ani de zile, PSD.

Dan Vîlceanu a fost lider al Tineretului Social Democrat (TSD) înainte să ajungă la PNL şi să devină parlamentar timp de două mandate până acum. Actualul şef al filialei PNL din Gorj, Vîlceanu este în tabăra lui Florin Cîţu la pentru Congresul PNL din 25 septembrie.

Deşi se află în alianţă cu USR-PLUS, Vîlceanu îi consideră pe aceştia adversarii liberalilor în alegerile din 2024.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României