Florin Cîțu a anunțat cine va fi noul ministru al Finanțelor. E vorba de deputatul PNL, Dan Vîlceanu. Întrebat cine va fi următorul ministru al Finanțelor, premierul Cîțu a răspuns: „O să îi cer președintelui să convoace, propunerea mea e Dan Vîlceanu”.

Dan Vîlceanu este deputat PNL de Gorj și cel mai apropiat colaborator al premierului. În urmă cu o lună, Vîlceanu a fost ales președintele PNL Gorj. ”Mă dusei la Gorj şi câştigă Dan Vîlceanu. Dan este prietenul şi colegul meu, de când am intrat în Parlament, în 2016”, a declarat atunci Florin Cîţu.

El a fost și cel care a susținut că despre scandalul privind SUA de care a fost legat numele lui Florin Cîțu se știa de mai mult timp în PNL. Acesta a susținut că atât el cât și alți colegi liberali știau despre evenimentul de acum 20 de ani și mai știau că va apărea informația în presă.

Vîlceanu i-a luat apărea lui Cîțu

„Eu știu că (informația n.r.) este plecată dintre colegi și știam despre lucrul acesta de acum vreo două luni, pentru că cel cae s-a ocupat cu lucrul acesta a spus altor colegi. Știam că o să apară, nu era nicun fel de secret. E un episod despre care mai mulți colegi știau”, a dezvăluit Vîlceanu. Deși Orban a declarat că nu a avut cunoștință despre informația vizându-l pe Orban, colegul său de partid a susținut exact contrariul. „Știa. Cel puțin acum două luni știa”, a comentat deputatul PNL, Dan Vîlceanu.

Acesta din urmă nu crede că episodul cu reținerea lui Florin Cîțu în SUA din urmă cu 20 de ani îi va afecta acestuia imagina nici ca premier și nici ca posibil viitor președinte al partidului.

„Întotdeauna când apar astfel de mizerii într-o campanie oamenii știu că sunt date țină, sunt lucruri urâte și nu agreează nimeni genul acesta de practici. E un soi de politică veche pe care se pare o moștenesc unii”, a declarat Vîlceanu.

Sursa foto: Guvernul României, Facebook