Potrivit newsweek.ro, fiecare deține câte 50 de procente din părțile sociale ale firmei. Mai mult decât atât, fostul adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI), Dumitru Cocoru, este și administratorul societății comerciale.

Cu ce se ocupă firma

Sursa anterior menționată notează că obiectul principal de activitate al firmei constă în „Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea”. Cele secundare merg de la „Reproducerea înregistrărilor” până la „Repararea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice”.

Mai mult decât atât, Dumitru Cocoru mai are o firmă, pe care o deține integral, Justsys Software SRL, înființată în 2017. Datele financiare ale acestei firme sunt modeste: venituri de 99.000 de lei în 2017 și profit de 79.000 de lei, 324.000 de lei venituri în 2018 și profit de 218.000 de lei și 404.000 de lei venituri în 2019 cu profit de 248.000 de lei. În toți acești ani, firma nu a avut nici un angajat.

Cine sunt cei doi acționari

Site-ul oficial al Serviciului Român de Informații (SRI) menționează că Dumitru Cocoru a fost adjunct al directorului SRI, fiind numit în această funcție la începutul anului trecut. Acesta a fost responsabil de chestiunea interceptărilor.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 9 iunie a.c (2016 – n.r.) un decret privind înaintarea în gradul de general – cu patru stele, la trecerea în rezervă, a domnului general-locotenent – cu trei stele Cocoru Dumitru din Serviciul Român de Informații”, se arată într-un comunicat al Cotroceniului de acum patru ani.

Florian Coldea a fost trecut în rezervă de Klaus Iohannis în ianuarie 2017, după luni întregi de scandaluri publice ca efect al declarațiilor lui Sebastian Ghiță, conform cărora cel care atunci era numărul 2 în SRI s-ar fi implicat în diverse afaceri neortodoxe.