Flori Dinu a refuzat să dea detalii jurnaliştilor despre motivul pentru care a fost chemată la Parchet, arătând doar că ancheta în acest dosar nu a fost finalizată.

În acest dosar, Flori Dinu este acuzată de săvârşirea a 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Parchetul General susţine că Flori Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări, la instigarea lui Dan Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care le-a promovat şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale.

"Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum şi ofertele transmise unităţilor înşelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro", mai spun procurorii.

Parchetul mai susţine că Flori Dinu, prin activitatea sa de conducere şi coordonare a departamentului de vânzări al Hexi Pharma şi asigurarea vânzării către mai multe unităţi sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat luarea măsurilor privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor infecto-contagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli.

În decembrie 2016, procurorul general Augustin Lazăr anunţa că o soluţie în dosarul 'Hexi Pharma' va fi emisă cel mai târziu în luna februarie, după ce vor fi efectuate mai multe teste asupra concentraţiei substanţelor active şi eficacităţii microbiologice. AGERPRES