Grupul Flamingo International vizeaza in acest an cresterea vanzarilor pe segmentul PC-uri, informeaza un comunicat al remis redactiei. In acest sens, compania va participa la programul “Euro 200” si in acest an, aproximativ 35% din totalul calculatoarelor vandute in cadrul ultimelor editii ale programului fiind fabricate de Flamingo. 

“Euro 200” este programul initiat de Guvernul Romaniei cu scopul sprijinirii familiilor cu venituri mici si care au ca membri elevi si studenti, in vederea achizitionarii de calculatoare. 

Beneficiarii programului “Euro 200” vor putea achizitiona calculatoare personale din cadrul magazinelor Flamingo, Flanco si Flanco World, a caror contravaloare va putea fi achitata prin intermediul cupoanelor distribuite de catre autoritati.  

Flamingo International va oferi in cadrul magazinelor sale Flamingo, Flanco si Flanco World din toata tara o gama variata de sisteme care incep de la o configuratie minima ce presupune un procesor Intel de 2.8 Ghz sau echivalent, 256 Mb RAM, hard-disk de 80 GB, software de baza preinstalat, tastatura si mouse.  

Grupul Flamingo International deruleaza activitati de retail si distributie, produsele comercializate fiind din gamele IT&C, electronice si electrocasnice. Magazinele sunt operate sub brandurile Flanco World, Flamingo Computers si Flanco. Din iunie 2005 compania Flamingo International este cotata la Bursa de Valori Bucuresti. 

Sursa: Capital 22 Iunie 2007