Retailerul IT&C Flamingo International anunţă semnarea unui acord de principiu cu ING Bank N.V. Amsterdam – Bucharest Branch (ING) privind restructurarea datoriei financiare. Acordul de principiu reprezintă primul pas din planul de restructurare financiară a companiei. Tranzacţia urmează să fie finalizată în umătoarele 2 luni şi jumătate.

Cele două companii au agreat liniile directoare ale restructurării contractului datând din anul 2001 în baza căruia Flamingo beneficiază în prezent de o linie de finanţare de aproximativ 17,5 milioane euro, urmând ca elementele de detaliu şi implementarea concretă a restructurării să fie agreate în perioada imediat următoare.

„Acordul cu ING reprezintă unul dintre cei mai importanţi paşi în depăşirea crizei actuale. Succesul viitor al companiei depinde în foarte mare măsură de contribuţia tuturor partenerilor de business, bănci, furnizori sau proprietari de spaţii comerciale. Avem în acest moment soluţia depăşirii crizei, dar realizarea acestui lucru reprezintă un efort comun al tuturor părţilor implicate, care trebuie să înţeleagă că numai printr-o abordare de tip win-win, marcată de concesii uneori semnificative din ambele părţi, putem ieşi câştigători din această perioadă dificilă”, au declarat reprezentanţii Flamingo.

Restructurarea datoriei financiare reprezintă unul dintre paşii esenţiali în supravieţuirea de criză iar Flamingo poate realiza acest proces tocmai datorită faptului ca este o companie publică, listată la BVB încă din 2005 şi care beneficiază de avantajele pieţei de capital.

SURSA: Flamingo

Te-ar putea interesa și: