Anul trecut firma lui Becali a rulat afaceri în valoare de 8,7 mil. lei (2 mil. euro), mult sub cele 40 de milioane de euro cu care se lăuda în anul de vârf 2008. Firma de construcţii Arcom, din care omul de afaceri deţine peste 70%, este sufocată şi de procese în instanţă. Pe numele firmei sunt deschise peste 40 de dosare în care îi este solicitată insolvenţa.  

Printre societăţile care au dat în judecată firma lui Becali se numără producătorul de ciment Lafarge, producătorul de materiale de construcţii Baumit România, firma ploieşteană de construcţii Xenia sau producătorul de structuri metalice Peri România.

George Becali a preluat compania de construcţii în 2007, contra sumei de 25 mil. euro. Cel mai mare proiect al Arcom constă în construcţia unui proiect rezidenţial cu 228 de apartamente în Pipera pentru patronul companiei.

Luna aceasta, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Ilfov a organizat a treia licitaţie pentru valorificarea terenului de 1,25 ha deţinut de Becali în Pipera. Fiscul a scos la vânzare terenul acestuia din cauza unor datorii de circa 2,3 mil. euro neachitate.

Anul trecut George Becali a fost plasat pe poziţia 15 în TOP 300 Capital, cu o avere estimată la 400-500 mil. euro.