Social-democrata Sanna Mirella Marin a devenit luni, pe 9 decembrie, cel mai tânăr prim-ministru din istoria Finlandei.

Sanna Mirella Marin are 34 de anu și a deținut până acum portofoliul Transporturilor în guvernul finlandez. Fostul premier, Antti Rinne, a demisionat ca urmare a modului în care a gestionat o grevă a poştaşilor.

Sanna, la 34 de ani, are o carieră politică în spate. Vicepreședinte al Partidului Social-Democrat din 2014, a fost aleasă în Parlament în 2015 și realeasă cu mai multe voturi chiar în 2019. Din iunie acest an, a fost numită ministru al Transporturilor și comunicațiilor, arată catchy.ro.

Crecută în familie gay

Sanna Mirella Marin a crescut într-o familie gay. A fost crescută o perioadă de o mamă singură, care ulterior a intrat în relație cu o femeie. Nu cunoaște familia tatălui ei biologic.

Viitorul premier al Finlandei a povestit că nu i-a fost ușor, că a suferit lipsuri materiale și că adesea a fost stigmatizată de societate pentru că provenea dintr-o astfel de familie. Dar spune că mama sa i-a dat mereu încredere că poate să realizeze tot ce-și pune în cap.

Sanna Marin are un băiețel cu Markus Räikkönen, partenerul ei de câțiva ani buni.

Alianță condusă de femei

Finlanda este țara care deține în prezent președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Țara este condusă, de șase luni de zile, de o coaliție alcătuită din patru partide: Partidul de Centru, Liga Verde, Alianţa de Stânga și Partidul Suedez al Poporului.

De ramarcat că la conducerea tuturor celor patru partide care formează în prezent coaliția la putere se află femei.

Finlanda este țara care ocupă primul loc din lume la capitole precum sănătatea mediului și fericirea locuitorilor.