Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale anti-COVID din România, a vorbit despre modul în care vaccinul anti-covid urmează să fie transportat și distribuit în întreaga țară. Totodată, Gheorghiță a vorbit și despre colaborarea pe care Ministerul Sănătății o va realiza cu Ministerul Afacerilor Interne și MAPN, pentru ca vaccinul anti-covid să fie transportat de la București către centrele din fiecare județ al țării.

„Ministerul Apărării Naționale, prin logistica proprie, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Sănătății va asigura distribuția de la nivelul centrului național de stocare, Institutul Cantacuzino și cele șase centre reginoale de stocare din Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Constanța și Craiova, către centrele de vaccinare din fiecare județ, din fiecare localitate în care vor fi înființate aceste centre” a spus medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, în România, la B1 TV.

Va fi nevoie de o avizare

În același timp, medicul a precizat că va fi nevoie de o avizare care urmează să fie obținută e la nivelul Agenției Naționale a Medicamentului. El a mai menționat că se va depune într-adevăr un efort uriaș, însă România va trece cu bine peste toată această perioadă care ne-a pus la grea încercări.

„Adică se va face o avizare pe dispozitive de distribuție pe un anumit tip de lanț de frig, această avizare va fi obținută de la nivelul Agenției Naționale a Medicamentului, cu respectarea tuturor reglementărilor care trebuie să facă dovada respectării temperaturilor optime de transport și se va realiza efectiv procesul.

Este evident pentru toată lumea că este un efort foarte mare, dar pe care cred că prin implicarea nemijlocită și colaborarea instituțională foarte bună, care până la acest moment a funcționat foarte bine vom reuși să facem față acestei provocări”, a  mai adăugat medicul Valeriu Gheorghiță.