ora 16:00 Finala Wimbledon 2019: Roger Federer – Novak Djokovic

Se anunță un nou meci extrem de disputat între cei doi sportivi. Împreună, Federer și Djokovic au câștigat nu mai puțin de 12 trofee la Wimbledon, 8 dintre acestea fiind disputate de elvețian.

În momentul de față, Novak Djokovic este numărul 1 ATP iar Roger Federer este numărul 3.

ora 16:00 Finala Wimbledon 2019: Roger Federer – Novak Djokovic

Înaintea finalei, Novak Djokovic a mărturisit că, din cauza trecutului pe care îl are cu Federer, simte multă presiune mentală. Djokovic deţine un avantaj la scorul confruntărilor directe, din 47 de meciuri jucate, câştigând 25. Trei dintre aceste meciuri au fost într-o finală de Grand Slam, Novak reuşind să îl învingă pe elveţian de două ori în finala de la Wimbledon (în 2014 şi în 2015) şi o dată la US Open (2015).

”Fiecare rivalitate dintre noi este specială în felul ei. Cu Federer simt şi mai multă presiune psihică din cauza trecutului nostru şi din cauza a tot ce s-a întâmplat în trecut. Noi am mai jucat două finale aici şi eu le-am câştigat pe ambele. Adevărul este că au trecut 4 sau 5 ani de atunci, dar înseamnă mult să ştiu că l-am învins pe suprafaţa sa preferată şi pe terenul pe care a câştigat atâtea titluri”, a declarat Djokovic pentru Sport Klub.

ora 16:00 Finala Wimbledon 2019: Roger Federer – Novak Djokovic

Meciul din finala masculină de la Wimbledon dintre Novak Djokovic şi Roger Federer va avea loc duminică, 14 iulie, începând cu ora 16:00. Partida se va disputa pe Terenul Central din cadrul complexului All England Club.

Dupa finala de poveste câștigată în fața Serenei Williams în mai puțin de o oră, Simona Halep a ținut să îi mulțumească lui Roger Federer, pentru o declarație cu care elvețianul a motivat-o înainte de meci.

ora 16:00 Finala Wimbledon 2019: Roger Federer – Novak Djokovic

Îi mulțumesc lui Federer, este foarte drăguț și cuvintele lui m-au făcut fericită și am crezut cu adevărat că am o șansă dacă îl ascult. Dacă îl asculți, poți face lucruri minunate, a spus Halep la conferința de presă.

Înainte de finala contra Serenei Williams, Roger Federer i-a transmis Simonei un mesaj de încurajare, în care i-a explicat că trebuie să creadă în puterile ei și să fie conștientă că o poate învinge pe Serena.

ora 16:00 Finala Wimbledon 2019: Roger Federer – Novak Djokovic

“Să încerce să câștige! Trebuie să ai o mentalitate de învingător, nu? Nu te poți gândi că ‘Gata, sunt în finală’ sau că ‘Joc împotriva Serenei, n-am nicio șansă’. Dacă gândești așa, vei pierde! Trebuie să ai mentalitate de învingător, să te gândești că meriți să fii aici, că ai câștigat acest drept”, a spus Federer vineri, cu o zi înainte de finala fetelor.

Tradiția de la Wimbledon spune cei doi câștigători, de la masculin si feminin, vor dansa împreună în seara balului de după turneu.