Reprezentanţii Companiei Naţionale Romarm şi ai Uzinei Mecanice Bucureşti au declarat că un acord privind asamblarea de automobile de tip Jeep în România ar fi o oportunitate pentru uzina din România care, în prezent, funcţionează la doar 10% din capacitate, potrivit Agerpres. La întâlnire a participat şi Dean Thompson, însarcinatul cu afaceri al SUA în România ad-interim. Fiat Chrysler Automobiles şi-a manifestat interesul de a realiza un parteneriat cu industria naţională în ceea ce priveşte vehiculele militare 4×4 Jeep J8 iar, potrivit reprezentanţilor români şi străini, proiectul este unul complex, gama de produse putând fi extinsă şi pentru alte vehicule necesare sistemului de aparare, ordine publică şi securitate naţională.

Directorul general al Companiei Naţionale Romarm, Floarea Şerban, a spus că propunerea este una ”extrem de importantă”, care ar putea ”demara concret procesul de revitalizare a industriei naţionale de apărare care, din păcate, a ajuns la praguri critice”. Aceasta a precizat că, în funcţie de numărul de vehicule, uzina din Bucureşti s-ar putea ocupa de la asamblarea unor componente până la fabricarea unor părţi ale respectivelor vehicule. ”Situaţia Uzinei (Mecanice Bucureşti – n.r.) este una din cele mai critice din istoria acestei unităţi”, a adăugat directorul Romarm, adăugând că, în trecut, în acest loc din Bucureşti au fost realizate peste 1.100 de tancuri, potrivit aceleiași surse. La rândul său, Dean Thompson a văzut un eventual acord ca fiind ”o oportunitate”.

”Încercăm să îmbunătăţim relaţiile comerciale şi economice, în mare, între SUA şi România (…) E important ca România să decidă de ce echipamente are nevoie, ce strategie are şi să pornească de acolo”, a spus oficialul american, conform sursei citate.