Cu fondurile care vor fi strânse la ediția din acest an, Salvați Copiii România își propune să sprijine direct cel puțin 12.000 de copii, cărora să le asigure accesul la educație de calitate, la activități care să le permită dezvoltarea personală și creșterea gradului de autonomie în învățare. De asemenea, specialiștii organizației vor oferi servicii integrate părinților copiilor beneficiari, vor fi dotate 40 de școli, astfel încât să asigure condiții mai bune de învățare copiilor și vor fi susținute cadrele didactice, prin cursuri de formare. 

Festivalul Brazilor de Crăciun, eveniment organizat fără întrerupere în ultimii 22 de ani, a facilitat accesul la educație de calitate pentru peste 211.000 de copii, datorită celor peste 8 milioane de euro colectate din donațiile făcute de companiile care s-au implicat în proiect – din ce în ce mai multe de la an la an, dar nu suficiente pentru a acorda tuturor copiilor care au nevoie o șansă la educație de calitate. 

Să faci bine nu înseamnă să muți munții din loc, ci să deschizi ușa școlii unui copil vulnerabil” este mesajul cu care Salvați Copiii România speră să sensibilizeze tot mai multe companii din România, pentru a participa la acest festival al solidarității.

Festivalul Brazilor de Crăciun, ajuns anul acesta la ediția a XXIII-a, va fi organizat din nou în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României și va avea loc în Sala Tronului, pe 8 decembrie, începând de la ora 19.00. Va fi o seară a binelui și a generozității, care ne dau sentimentul că punem umărul la construirea și schimbarea în bine a unor destine. Astfel, aprindem în bradul simbolic al viitorului, pentru mii de copii, speranța că, prin educație, vor reuși.

Catena este partener și sponsor de tradiție al acestui eveniment, precum și un participant extrem de activ și entuziast la licitația operelor de artă realizate de artiștii și personalitățile implicate în proiect. Ultima ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun a doborât recordul în privința fondurilor colectate pentru accesul egal la educație al copiilor defavorizați: 820.000 de euro. Brazii scoși la licitație în cadrul Galei Festivalului Brazilor de Crăciun 2022, adevărate opere de artă unicat, concepuți și donați de către designeri și artiști celebri din România, au fost adjudecați cu sume cuprinse între 7.000 și 100.000 de euro. Companiile din cadrul grupului Fildas-Catena au adjudecat sau au participat la adjudecarea a 7 dintre cei 20 de brazi licitați în cadrul Festivalului Brazilor: „Povestea spiridușilor de Crăciun”, creat de Ștefania Mircea și Salvați Copiii România, adjudecat împreună cu Renovatio, Kaufland România, BCR, Sephora România, Lidl România, UNTOLD, PEPCO România; „Copacul vieții”, creat de Doina Levinza; „Grădina Copilăriei”, creat de Ștefan Câlția & Mihaela Glăvan; „Vestitorii BINELUI” creat de Nicu Bocancea & Florăria Iris; „Bradul trainic”, creat de Gheorghe Fikl & artMoves; „Eu sunt tu, iar ei sunt noi”, creat de Lemon Interior Design & Summer Well; „VOLTA”, creat de Mihai Popescu & Twins Studio.

„An de an, Festivalul Brazilor de Crăciun ne aduce confirmarea că resursa cea mai de preț a unei societăți este solidaritatea socială. Tradițional, Festivalul Brazilor de Crăciun este dedicat accesului la educație pentru copiii vulnerabili, pentru că educația este temelia fără de care o societate nu funcționează”, declara, anul trecut, la finalul Galei, Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Asociației Salvați Copiii România.

Anul trecut, 12.000 de copii vulnerabili au fost incluși într-un program amplu care a îmbinat sprijinul educațional suplimentar, pentru recuperarea carențelor înregistrate în ultimii ani, cu educația nonformală,  respectiv dezvoltarea abilităților socio-emoționale. Alți 30.000 de copii au beneficiat de condiții de învățare sporite în urma dotării școlilor lor și a formării cadrelor didactice.