„Până acum, cu toate că este mult prea devreme să facem declarații definitive, nu pare să fie un grad mare de severitate, însă trebuie să avem grijă înainte de a face alte afirmații, cum că este mai puțin severă sau că nu cauzează forme grave ale bolii, precum varianta Delta.

Cu toate acestea, până acum semnalele sunt relativ încurajatoare în ceea ce privește dezvoltarea unor forme grave de boală. În mod clar, devine varianta dominantă în Africa de Sud. Doza a treia va fi esențială pentru a gestiona această situație”, a declarat Anthony Fauci, la CNN.

Fauci a vorbit și despre eficiența vaccinurilor anti-Covid, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari că acestea nu ar mai putea proteja împotriva tulpinilor noi ale SARS-CoV-2.

„Vaccinurile pe care le distribuim în acest moment sunt destinate virusului original, descoperit în Wuhan și, cu toate acestea, în cazul variantei Delta, când ai un nivel de anticorpi înalt, acesta reușește să te protejeze, așa că avem o protecție înaltă în general atunci când suntem vaccinați, mai ales după doza booster.

Chiar și în cazul variantei Omicron, atunci când faci doza a treia, nivelul de anticorpi crește din nou și suntem încrezători că va fi un nivel de protecție și în cazul acestei variante”, a declarat Fauci

Fauci susține administrarea dozei a treia

Dr. Fauci a susținut în repetate rânduri administrarea dozei a treia de vaccin. Expertul spune că datele din Statele Unite și din în alte părți, în special din Israel, indică nevoia de doze de rapel pentru a asigura protecția împotriva Covid-19. El a spus că o prioritate absolută rămâne încercarea de a convinge zecile de milioane de oameni din țară să se vaccineze.

„Așa cum am văzut în trecut, cu alte valuri, există pericolul de reapariție”, a spus Fauci, în octombrie, potrivit Politico.

Fauci a refuzat, de asemenea, să se confrunte direct cu opoziția guvernatorului din Texas, Greg Abbott și a altor oficiali republicani, în ceea ce privesc cerințele de vaccinare impuse de Guvern.

Fauci a spus că acești oficiali încalcă libertatea și autonomia individuală.

„Când vă aflați într-o criză de sănătate publică, uneori situațiile neobișnuite necesită acțiuni neobișnuite. Nu trăim în vid ca indivizi. Trăim într-o societate și societatea trebuie protejată ”, a spus Fauci, în luna octombrie.