Bianca a început să joace tenis la 7 ani la Pitești, sub îndrumarea lui Gabriel Hristache, când familia Andreescu s-a mutat înapoi în România. Câțiva ani mai târziu, Bianca Andreescu s-a mutat în Canada pentru a se antrena la Ontario Racquet Club din Mississauga. Când avea 11 ani, aceasta s-a alăturat programului național de tennis din Toronto, Canada și a început să se dedice tot mai mult tenisului.

Idolul jucătoarei din copilărie a fost Kim Clijsters. Ulterior, aceasta a avut alți jucători preferați, inclusiv Simona Halep. De asemenea, a admirat și surorile Williams.

La Cupa Rogers din 2016, Andreescu a fost sfătuită și încurajată de Halep să devină o tenismană profesionistă și se pare că i-a urmat sfatul.

Pasiunile Biancăi

Bianca iubește cățeii, dar se teme de păianjeni. Are 4 caței, iar cel care locuiește cu ea se numește Coco. Muzica hip-hop este pe primul loc, iar preferații ei sunt Drake și Rihanna.

Jucătoarea este fermecată de țara care a adoptat-o: ”Oriunde te duci găsește ceva interesant de vizitat: Toronto, Montreal, Vancouver. Este o țară multiculturală”, scrie Libertatea.ro

În copilărie Bianca a practicat sporturi precum gimnastica, fotbal, înot, patinaj, însa marea ei pasiune a rămas tenisul.

Tenismena locuiește în Toronto. Numele ei de mijloc – Vanessa – a fost inspirat de actrița și cântăreața Vanessa Williams. Datorită timpului petrecut în turnee, Bianca Andreescu și-a completat diploma de liceu, online, la Școala Gimnazială Bill Crothers din Unionville. Ea este poreclită „Bibi” și vorbește limba română fluent. Bianca a fost crescută de cele două bunici din Canada.

Bianca Vanessa Andreescu, jucătoare profesionistă de tenis, a ajuns în punctul culminant al carierei sale pe 11 august 2019, ca fiind prima femeie canadiană care a câștigat primul Open Canadian.

Pe 8 septembrie 2018, Bianca Andreescu va fi prima canadiană care va participa la finala US Open alături de Serena Williams, în repetarea Cupei Rogers.