Premieră în România! Conform informațiilor transmise recent, structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi pot folosi aceste echipaje canine pentru a efectua verificări în anumite zone aglomerate.

Imaginile din timpul antrenamentelor pot fi vizualizate la finalul articolului.

„Astăzi, 12 februarie 2021, la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, a avut loc un exercițiu demonstrativ al câinilor pregătiți pentru depistarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2”, transmit autoritățile într-un comunicat.

Premieră în România

„Astfel, structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi pot folosi aceste echipaje canine pentru a efectua verificări în anumite zone aglomerate, cum ar fi punctele de trecere a frontierei sau aeroporturile, nu ca o metodă de diagnosticare, ci ca o măsură complementară în lupta cu pandemia.

Acest proiect este o noutate pentru România, dar asemenea inițiative se dezvoltă și în alte țări din Europa, precum Germania, Finlanda, Franța sau Marea Britanie.

Specialiștii Centrului Chinologic de la Sibiu au speranța că, în scurt timp, cei șase câini pe care îi antrenează vor putea fi pe teren, în misiunile de depistare a persoanelor infectate cu noul Coronavirus. Atașat, regăsiți imagini din timpul antrenamentelor”.

Pasiune, profesionalism și dăruire

Trebuie menționat că Lucian Bode a fost martor la exercițiile ce au avut loc joi, 11 februarie. Conform ministrului de Interne, instructorii din cadrul centrului au dat dovadă de multă pasiune, profesionalism și dăruire.

„Am văzut astăzi, la Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu, multă pasiune, profesionalism și dăruire din partea instructorilor din cadrul centrului și pot spune că rezultatul muncii depuse aici este extraordinar, el având la bază o relație specială, între câine și om.

I-am asigurat pe cei care își desfășoară activitatea în cadrul unității de la Sibiu că au întreaga mea susținere pentru eficientizarea și modernizarea acestui Centru.

Îi felicit pentru profesionalismul de care dau dovadă și le urez totodată mult succes în misiunile viitoare. Am încredere în profesioniștii de aici, am încredere în cei pe care îi formează – în curajoșii și mereu la datorie câini de serviciu!” transmite Lucian Bode.

Sursă foto: Facebook