Astfel, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, valoarea exporturilor realizate de România în anul 2010 a fost de 150 milioane euro, fiind tranzacţionate aproximativ 150 mii tone de cereale, oleaginoase şi proteice, fructe de pădure, lapte şi produse procesate din lapte, miere şi ulei din floarea soarelui.
Produsele româneşti au fost comercializate în principal pe pieţele din vestul Europei, fiind foarte căutate în Germania, Austria, Elveţia, Olanda, Italia şi Danemarca.
Pentru acest an, preşedintele Asociaţiei Bio-România, Marian Cioceanu, estimează că valoarea exporturilor de produse ecologice va ajunge la 250 de milioane de euro.
Pe de altă parte, valoarea importurilor de  produse ecologice pentru anul 2010 a fost estimată la 35 milioane euro. Principalele alimente importate au fost: produsele lactate, conservele de legume refrigerate, musli, sucuri de fructe, produse de panificaţie,  produse pentru nutriţia bebeluşilor.
Aceste produse provin în principal din ţări precum Austria, Germania, Ungaria sau  Franţa.
Consumul intern de produse ecologice este estimat de Asociaţia patronală între 120-150 de milioane de euro.
În anul 2010, suprafaţa totală cultivată în sistem ecologic a fost de 260.000 ha, conform datelor Ministerului Agriculturii. Pentru anul 2011, suprafeţele înregistrate în sistemul de agricultură ecologică au crescut la 300.000 ha, reprezentând 2,25 % din totalul suprafeţei agricole din România, din care: 28%  din suprafaţă o reprezintă cerealele, 22% păşuni şi fâneţe, 16% oleaginoase şi proteice, 13.3 % suprafaţă pentru colectarea florei spontane, 1,5% livezi şi viţă de vie, 1% legume şi 17,7%  alte culturi.