O stație GPL a explodat în Coreea de Sud

Cinci persoane au suferit răni în urma unei explozii care a avut loc luni seară la Pyeongchang, în provincia Gangwon din Coreea de Sud, la o stație GPL. S-a întâmplat ca urmare a unei scurgeri de gaz la o stație de gaz petrolier lichefiat, conform www.koreaherald.com.

Momentul exploziei a fost capturat pe camere de filmat și imaginile au fost difuzate de postul public de televiziune MBC din Coreea de Sud.

Conform informațiilor furnizate de Comandamentul de pompieri al provinciei Gangwon și alte surse, două dintre cele cinci persoane rănite au suferit arsuri grave. Ele se află acum în stare stabilă, în timp ce ceilalți trei au suferit răni minore.

Explozia, care a avut loc la o stație GPL în jurul orei 20:41, a cauzat daune semnificative. A afectat paisprezece clădiri și mai multe mașini. Un incendiu a izbucnit în urma exploziei. Focul a fost stins după aproximativ trei ore. Aproximativ 25 de locuitori din zonele învecinate au fost evacuați.

S-a întâmplat și la noi, la Crevedia

O explozie puternică a avut loc, pe 26 august, la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au activat Planul Roşu de Intervenţie. Explozia a fost urmată de un incendiu care s-a produs sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia.

De asemenea, având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Conform datelor furnizate anterior de ISU, la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD şi 7 ambulanţe SAJ.

În sprijinul ISU Dâmboviţa au fost alocate şi 10 autospeciale de stingere și 10 ambulanţe SMURD. O autospecială de intervenţie la înălţime şi o autospecială CBRN din cadrul ISUBIF. La locul intervenţiei s-a deplasat şi elicopterul SMURD.

În urma exploziei de la stația GPL, din Crevedia, MAI a anunțat că au fost 58 de victime. O persoană a murit, iar cei mai mulți răniți sunt angajați ai ministerului.

Conform informațiilor furnizate de MAI, 8 victime au fost după prima explozie de la Crevedia, dintre care 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri). Alte 7 persoane rănite (3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni).

Cea de-a doua explozie a făcut 50 de victime. Dintre ele, trei persoane rănite au fost transportate la UPU Târgoviște. Alte 47 persoane la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme.