Poliţiştii au întocmit un cerc de suspecţi în cazul decesului omului de afaceri arădean Ioan Crişan, după ce maşina i-a explodat în parcarea unui supermarket din Arad. De asemenea, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, la faţa locului ar fi fost găsite urme de explozibil.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Arad, Livia Pescar, a declarat, sâmbătă, că cercetările la faţa locului exploziei maşinii omului de afaceri Ioan Crişan continuă, iar poliţiştii au un cerc de suspecţi.

”Ancheta a fost preluată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, iar cercetarea la faţa locului continuă. Există un cerc de suspecţi, urmează să înceapă audierile”, a declarat Livia Pescar pentru News.ro.

Potrivit sursei citate, echipa de specialişti de la Bucureşti a sosit la Arad şi participă la cercetarea la faţa locului, împreună cu reprezentanţii SRI.

Au fost găsite urme de explozibil

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, la locul exploziei maşinii omului de afaceri arădean ar fi fost găsite urme de explozibil.

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7.00, autoturismul Mercedes al omului de afaceri Ioan Crişan a explodat în momentul în care acesta ieşea din parcarea unui supermarket din cartierul Vlaicu din Arad. Deflagratia a distrus şi câteva ferestre ale apartamentelor dintr-un bloc aflat în apropiere. De asemenea, mai multe maşini parcate au fost avariate.

Anchetatorii au anunţat imediat că nu exclud varianta unui dispozitiv exploziv montat pe autoturismul omului de afaceri.

“Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus deplasarea, de urgenţă, la faţa locului, a unor specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru a sprijini ancheta”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Române.

Echipa de specialişti este coordonată de adjunctul directorului Direcţiei de Investigaţii Criminale, comisar-şef de poliţie Cristian Gheorghe.

Ioan Crişan era, potrivit presei locale, un prosper om de afaceri din Arad, care avea 66 de ani şi deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est.

Psiholog criminalist: Lumea interlopă acționează tot timpul

“Vom vedea ce s-a întâmplat când cercetările se vor termina. Avem un martor care spune că înainte a fost văzut un individ care intra în mașină. Bomba asta cred că a fost pusă sub scaunul șoferului și a făcut contact printr-un buton, printr-un telefon, ceva de genul acesta.

Se pare că bomba a fost pusă în interior, pentru că a zburat plafonul mașinii. Dacă era pusă sub mașină, nu se întâmpla așa ceva. E vorba de un Mercedes, nu de un Logan cu GPL.

Sunt mai multe ipoteze. E vorba că poate acest om de afaceri de succes deranja. Poate concurența, pentru că acel pește valora mult. Țara asta este împărțită pe sfere de influență. Lumea interlopă acționează tot timpul. Poate că o grupare s-a dus să-i ceară taxă de protecție și el nu a acceptat, iar totul se termină în maniera asta. Poate nu a plătit dobândă, la dobândă, la dobândă, o fi deranjat conurența, sunt foarte multe ipoteze.

E vorba de o reglare conturi, ceva de genul acesta. Un individ poate a comandat lucrul acesta. Pe internet poți să comanzi și mercenari și bombe artizanale. Să avem răbdare să vede, ce o să ne spună poliția.”, a declarat Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, pentru Digi24.

Sursa foto: ISU Arad