Cunoscutul criminolog Dan Antonescu susținuse, înainte de concluziile raportului care a fost întocmit de DIICOT, pe baza analizei la INML a probelor ADN găsite în butoiul criminalului din Caracal, că lui Gheorghe Dincă i-ar fi fost imposibil să ardă trupul Alexandrei Măceșanu în acel recipient improvizat, mai ales dat fiind intervalul scurt de timp.

Antonescu își păstrează opinia și după airfmațiile DIICOT, care spune că în butoi a fost găsit material ADN provenit de la Alexandra Măceșanu. El a adus şi argumente în sprijinul acestei teorii şi a vorbit despre posibilitatea unui experiment în care acuzatul să fie pus să arate cum a acţionat.

”Sub rezerva a tot ce am spus, aş vrea să văd un experiment foarte aproape de adevăr, făcut de anchetatori şi să fie pus acest individ să incinereze un porc luat de la abator după ce a fost tăiat, să îl aducă să fie incinerat în intervalul de timp cu metodele pe care le-a folosit el”, a declarat criminologul duminică, în direct la Digi 24 TV.

Îm cazan pot fi incinerate doar câteva fragmente din corpul fetei. Poate a fost incinerat tot corpul şi metoda folosită de el e infailibilă, deşi specialiştii în domeniu îl contrazic cu argumente, susține dan Antonescu.

”Dacă s-ar face acest experiment, ştiu că s-a propus şi urmează a fi făcut, cred că trebuie făcut, pentru a se acoperi acest tablou al declaraţiilor lui”, a mai spus el.