Capital dezvăluia luni dimineață că fostul premier și-a întărit echipa de consilieri cu un nume greu. Este vorba despre celebrul general cu patru stele, Silviu Predoiu, cel care a reușit să transforme SIE într-un serviciu extrem de respectat pe plan extrern.

Luni seara, Victor Ponta, însoțit de fostul ministru, Sorin Cîmpeanu, a participat la recepția organizată de Emiratele Arabe Unite, cu ocazia împlinirii a 47 de ani de la federalizarea celor șase state și proclamarea independenței față de Marea Britanie. Liderul Pro România a discutat câteva minute cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, dar și cu multe alte personalități prezente la eveniment. De remarcat că a evitat contactul cu fosții colegi de partid prezenți la recepție, printre care Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, vicepremierul Viorel Ștefan, ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a venit însoțit, ca de fiecare dată de secretarul de stat, Marieta Safta, ministrul Agriculturii Petre Daea și ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.

Victor Ponta nu a evitat, însă și contactul cu reporterii Capital. Acesta ne-a confirmat că într-adevăr generalul Silviu Predoiu a venit alături de el. “Da, am doi consilieri. Unul este domnul Ioan Rus, consilier pe dezvoltare economică, iar celălalt este Silviu Predoiu, consiler pe siguranță națională”.

Întrebat și cum stă în sondaje partidul său, acesta a replicat zâmbind că “Dacă ne luăm după domnul Pieleanu nici nu existăm”. De asemenea, Victor Ponta l-a indicat pe Sorin Cîmpeanu ca posibil candidat la prezidențiale din partea Pro România, cotat deja cu mari șanse de câteva personalități prezente la recepție, care chiar au promis că l-ar vota dacă într-adevăr s-ar înscrie în lupta pentru cea mai importantă funcție în stat.

Și numele Corinei Crețu este vehiculat ca posibili candidat la alegerile prezidențiale din partea Pro România. Totuși, dacă nu va primi un loc eligibil din partea PSD pentru alegerile europarlamentare, este foarte posibil să deschidă lista pentru formațiunea lui Victor Ponta.

Cooptarea în echipa Pro România a reputatului general Silviu Predoiu, dar și cea a Corinei Crețu ar putea reprezenta un adevărat dezastru pentru Liviu Dragnea, pe termen lung. Ambele personalități par avea în posesie arme cu care să-i dinamiteze serios imaginea și-așa șifonată a președintelui PSD.