Ies la iveală amănunte incredibile de pe vremea când Victor Ponta a fost premierul România. Un fost șef al SIE s-a decis să vorbească și să spună în ce relații se află cu actualul președinte al ProRomânia.

Adevărul despre Victor Ponta

Fostul șef al SIE, Silviu Predoiu, dă cărțile pe față. A condus Serviciul de Informații Externe pe când la Palatul Cotroceni s-au aflat Traian Băsescu și Klaus Iohannis. Totuși, cel mai apropiat a fost de Victor Ponta, ex șeful de la Palatul Victoria.

„Da! Mă refer la modul în care interacționam în calitate de șef operativ al Serviciului cu domnia sa prin intermediul notelor o dată și apoi prin solicitări de răspuns. Cred că e foarte important și să cunoști un om după întrebările pe care ți le pune. Nu e un secret și lumea știe, relația Serviciului și a mea cu domnul prim ministru Ponta în perioada mandatului de premier nu a fost deloc o relație foarte bună. Ea a evoluat pe parcurs dar în primii doi ani a fost chiar o relație tensionată. Au fost factori perturbatori”, a dezvăluit Predoiu în cadrul emisiunii Întrebări esențiale, difuzată pe pagina de facebook a evz.ro.

Generalul în rezervă nu s-a oprit aici. A continuat aprecierile la adresa lui Ponta. „În ciuda acestor factori dumnealui a înțeles foarte bine rolul unui Serviciu de Informații Externe și a înțeles cum să-l folosească. În interacțiune am avut ocazia să cunosc o persoană cel puțin interesantă”, a spus Predoiu care s-a referit și la războiul dintre Traian Băsescu și Victor Ponta.

La un moment dat, Traian Băsescu l-a atacat pe Victor Ponta și a lansat ideea că este agent SIE, exact serviciul condus de Silviu Predoiu.  „Evident că m-am gândit că lumea va face legături.

Problema nu-i la domnul Ponta, problema este la mine și la autorii teoriei conspirației. Indiferent la care partid m-aș fi dus eu, asemenea bârfe m-ar fi urmărit, doar că persoanele vizate nu ar fi fost Ponta, ci eventualii alți colaboratori. La orice partid m-aș fi dus cineva ar fi spus că s-a dus acolo pentru că, funcție de cei cu care aș fi colaborat ați fi aflat de alte legături.

Faptul că în cazul domnului Ponta există o istorie cu niște afirmații publice ale unui șef de stat pe o anumită perioadă este cu totul altceva. Și cu atât mai mult cred că demersul meu ar trebui să fie văzut ca unul sincer pentru că în mod normal poate ar fi trebuit să mă abțin tocmai din această cauză”, a mai spus Predoiu, conform sursei citate.

Intrebari esentiale cu Gen. (r) Silviu Predoiu Ep.1

Invitat la Intrebari esentiale: Gen. (r) Silviu Predoiu, fost șef operativ al SIE. Din lumea informațiilor, în lumea politică

Posted by evz.ro on Thursday, 30 July 2020