Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Silviu Predoiu anunță lansarea Asociației ”România Implică-te”. Potrivit acestuia, noul proiect este o inițiativă care dorește să convingă cât mai mulți cetățeni să poată merge la vot și să participe la toate manifestațiile pe care și le doresc.

„În ultima vreme, în câteva ocazii, am menționat intenția de a lansa un proiect, o inițiativă ce are ambiția de a convinge pe cât mai mulți dintre semenii noștri că a fi cetățean astăzi ar trebui să insemne ceva mai mult decât a plati taxele la timp și din când în când, poate, a și vota.

Că dacă vrei să schimbi cu adevărat ceva în viața ta, a participa ocazional la o manifestație de susținere sau de protest, a posta sau a face comentarii în social media, reprezintă un bun început, dar numai un început.

Că în ciuda sentimentului că ești singur și, prin urmare nu ai nicio putere în a genera o schimbare, în realitate sunt foarte multi cei care gândesc ca tine, iar împreună puteți orice. Trebuie doar să vă întâlniți și să hotărâți ce și cum trebuie făcut”, a scris Silviu Predoiu pe Facebook.

Silviu Predoiu a lansat site-ul ”România, Implică-te”

Totodată, fostul șef SIE a mai adăugat că înființarea asociației ”România, Implică-te” nu a fost un demers facil și mai urmează mulți pași însă î ncurând cetățenii vor putea găsi răspunsuri la toate întrebările pe care le au.

Predoiu i-a invitat pe români să intre pe noul site, sperând că fiecare se va regăsi în conținutul său.

„În acest scop, împreună cu câțiva prieteni, am decis să înființăm Asociatia „România, Implică-te!” Nu a fost un demers facil, mai avem de parcurs un pas, dar mă bucur să îți spun că de astăzi, pentru început, am lansat site-ul Asociatiei noastre. Oricât ne-am dori, nu este încă locul unde vei găsi răspunsuri ci mai degrabă întrebări dar, pornind de la acestea, îți promit că împreună vom identifica soluții la frământările noastre comune legate de viața cetății.

Sper să vizitezi site-ul la https://romaniaimplica-te.ro/ și să te regăsești într-o măsură suficient de mare în conținutul său astfel încât să te alături și tu comunității „Romania, Implica-te!”. Te așteptăm alături de noi!”, a mai scris acesta.

De menționat este faptul că, pe prima pagină a site-ului apar mai multe imagini cu oamenii politici care au deținut funcții importante de stat. Printre ei se numără Victor Ponta, chiar dacă Silviu Predoiu a făcut parte o bună parte din timp din partidul său.

Viorica Dăncilă, Ludovic Orban, Dan Barna, Nicușor Dan, dar și președintele Klaus Iohannis sunt și ei în rubrica ”Pe ei i-am adus la putere până acum prin prezență, dar mai ales prin absența noastră la vot. Cât din ce au promis au și făcut?”.