„În momentul de faţă, suntem la 2.600 de angajaţi. În principiu, în timpul verii, în sezon, suntem cu 10% mai mulţi angajaţi. Noi facem continuu angajări, ceea ce se poate vedea şi pe site-ul nostru, avem nevoie de colegi în toate magazinele noastre”, a declarat pentru Capital Adela Smeu, CEO Brico Depôt România, subliniind că nu poate oferi detalii asupra salariului mediu net.

Noua rețea de magazine Brico Depôt numără acum 34 de magazine, în 25 de orașe din țară.

„Salariile pe care le avem noi sunt în conformitate cu piaţa. Ce am făcut, şi este foarte important, este că am aliniat salariile din Praktiker cu cele din Brico, ceea ce a însemnat o creştere”, a mai spus Adela Smeu.

Aceasta a vorbit şi de planurile din acest an.

„Anul acesta avem foarte multe lucruri de făcut. Nu avem planuri de extindere în 2019”, a adăugat ea.

În ceea ce priveşte provocările pieţei de bricolaj, Adela Smeu  spune că „piaţa forţei de muncă este foarte dinamică. Este una dintre provocările pe care le are toată lumea pe această piaţă, însă credem că avem metodele prin care să atragem colegi noi. Interesant de menţionat este că încep să revină la noi colegi care au lucrat la un moment dat în Praktiker sau în Brico. În plus în fiecare magazin, 10-20% din angajaţi lucrează la noi de la început.”

Compania a finalizat procesul de transformare a celor 19 magazine Praktiker în Brico Depôt și anunță o nouă poziționare de brand. Acțiunile de transformare au fost gândite ținând cont de modul în care clienții își planifică proiectele de renovare și amenajare, spun reprezentanţii companiei.

Brico Depôt România este parte din grupul Kingfisher, companie internațională de îmbunătățire a locuinței, care a intrat oficial pe piața locală în 2013, după achiziția lanțului de magazine Bricostore. Compania a redenumit lanțul de magazine nou preluat, care a devenit Brico Depôt.

Kingfisher, companie internațională de îmbunătățire a locuinței, deține 1.300 de magazine în 10 țări din Europa și Turcia. Brandurile sale principale sunt B&Q, Castorama, Brico Depôt și Screwfix.