În data de 9 ianuarie, Ministerul Energiei i-a oferit mandat administratorului special al ELCEN, Alexandru Prepeliță, să ceară o nouă amânare de 30 de zile a votului privind planul de reorganizare a regiei.

RADET, prin adminsitratorul judiciar RomInsolv, cere Ministerului Energiei revocarea mandatului dat reprezentantului în AGA al ELCEN, întrucât acesta ar fi nelegal.

Ordinul emis de Ministerul Energiei ar fi nelegal, „condiționând votul pozitiv de îndeplinirea prealabilă a unor măsuri și, mai mult decât atât, măsurile solicitate a fi luate sunt nelegale,” se arată într-o plângere prealabilă formulată de RADET, prin administratorul judiciar RomInsolv.

RomInsolv susține că măsurile pe care administratorul special al ELCEN le solicită a fi luate sunt nelegale, întrucât se cere modificarea planului de reorganizare a RADET, după finalizarea procedurilor de negociere dintre creditori și debitor. Ori, după finalizarea acestor negocieri, modificări la planul de reorganizare a regiei mai pot fi aduse doar după aprobarea și confirmarea lui.

Pe de altă parte, adminsitratorul special al ELCEN condiționează votul pozitiv de plata de către Primărie a 1.2 miliarde lei, plată care nu poate fi pusă în practică deoarece s-ar încălca dispozițiile legale în materie de concurență, prin acordarea unui ajutor de stat.

 „Prin atitudinea manifestată,  Ministerul Energiei condiționează un viitor vot pozitiv  asupra Planului de Reorganizare a RADET  de îndeplinirea unor măsuri nelegale, blocând astfel reorganizarea RADET București,” se arată în documentul obținut în exclusivitate de Capital.ro.